Luna i Zec svakodnevno idu sami u šetnju, znaju ih svi u zagrebačkom Savskom gaju

Foto: Facebook

MALO je onih iz zagrebačkog kvarta Savski gaj koji ne poznaju ovaj neobičan par. Riječ je o osmogodišnjoj kujici Luni i petogodišnjem kuniću Zecu, koji svakodnevno odlaze u šetnju po obližnjim ulicama. 

Kontaktirali smo vlasnika ovog dvojca Gorana Raguža, koji nam je otkrio kako izgleda život s dva ljubimca te kako se međusobno slažu. Goran i supruga Antonija Lunu imaju već osam godina. 

"Lunu imamo osam, a Zeca pet godina. Zadnjih godinu dana se ponašaju kao da su u vezi. Zec stalno ljubi Lunu u usta, a njena usta su veća od njega", kazao nam je Goran.

Šetnje u koje idu sami počele su prije nekoliko godina.

"Zajedničke su šetnje počele nedugo nakon Zecovog dolaska u kuću. Samo su jednog dana nestali iz dvorišta, ali vratili su se nakon otprilike 45 minuta. I to je njima sada prešlo u naviku. Svaki dan su u šetnji. Susjedi ih obožavaju."

Goran nam priča kako je Zec preuzeo osobine psa. 

"Prvo ako uđete u dvorište i ako vas ne poznaje, postoji velika vjerojatnost da će vas ugristi za tenisicu. Pokušava lajati, ali to završava s kihanjem, on ne kuži da je zec. Najopasnija osobina preuzeta od psa je da lovi mačke, sve je u redu dok je on vani u društvu Lune, strah nas je da ne napadne sam mačku... Onda je u problemu", otkriva Goran. 

Kaže kako ga nije strah prometa jer su Luna i Zec vrlo oprezni i nikad ne hodaju sredinom ceste, a otkrio nam je i jednu anegdotu koja ih je skupo koštala. 

"Naš posao su vjenčanja i između ostalog iznajmljujemo limuzine, a auti su nam bili u dvorištu i naravno kada smo krenuli na vjenčanje, auto nam je ubrzo stao. Razlog je Zec koji je uspio pojesti crijeva od goriva tako da smo upali u probleme. Malo smo zakasnili na vjenčanje, ali kada smo mladencima probali objasniti da nam je Zec pojeo crijeva od goriva, gledali su nas kao da smo ludi", kroz smijeh nam je ispričao Goran. 

Pročitajte više