Mačak Max dobio počasnu diplomu američkog sveučilišta: "Član je naše obitelji"

Foto: Instagram

Mačak iz SAD-a po imenu Max dobio je počasni doktorat iz "litter-ature" na Državnom sveučilištu Vermont u znak priznanja za njegovu druželjubivost. Mačak, punim imenom Max Dow, živi na kampusu, a pokazao se kao vješt drijemač i lovac na miševe, bivajući "godinama član fakultetske obitelji", stoji u objavi sveučilišta na društvenim mrežama, piše Guardian.

"On je godinama član naše velike fakultetske obitelji i uz zvučno predenje u zrak odobravanja, dodjeljujemo mu prestižnu titulu doktora litter-ature, zajedno sa svim povlasticama koje ona donosi: mačjom metvicom, povlasticama na grebalici i mačjim toaletom", stoji u njihovoj objavi.

Max je nekada bio divlji mačić u gradu Fair Havenu u Vermontu, ali posljednjih pet godina živi sa svojom vlasnicom Ashley Dow u Castletonu. Mačak je često posjećivao kampus Castleton dok je živio s Ashley, gdje su ga studenti često mazili, slikali za svoje sate fotografije i na druge načine od njega dobivali emocionalnu podršku, izvijestio je Vermont Public.

Ipak, nisu svi oduševljeni njime pa su ga napale divlje mačke iz susjedstva. No, kad se to pročulo, članovi kampusa pokušali su ga zaštititi, a također su poštovali zahtjeve Ashley Dow, postavljene po sveučilištu, da dovedu Maxa kući ako ga ikada vide vani nakon 17 sati.

"Studenti ga stvarno znaju donijeti na naš prag. Nekada me znaju i nazvati, jer sam napisala broj mobitela, pa me obavijestiti gdje se nalazi. Sve dobro funkcionira, a u svjetlu doktorske titule mogu reći samo jedno - zaista je prilično zanimljivo biti njegova vlasnica", rekla je Ashley.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.