Mače s urođenom manom otpisali su i veterinari, no ono je pokazalo da želi živjeti

Foto: Instagram

SIVI mačić spašen je početkom ove godine, no ljudi su ubrzo shvatili da mače ima iskrivljene noge. Odlučili su mu pružiti najbolju njegu pa su ga odveli u Mojo's Hope, organizaciju za životinje s posebnim potrebama sa sjedištem u Anchorageu na Aljasci.

Shannon Basner, osnivačica Mojo's Hopea, odvela je mače, nazvano Lady Purrl, veterinaru na procjenu. Pokazalo se da mu iskrivljene noge nisu jedini problem.

"Veterinarski tim nije joj davao previše nade i bio je jako zabrinut za njenu kvalitetu života. Oni zapravo nisu bili upoznati s time tko smo i koliko je naša misija moćna. Kad sam im pojasnila da nećemo odustati od nje, nastavili su s ispitivanjem mačića", kazala je za Bored Pandu.

Purrl je imala samo 0,8 kilograma i ozbiljan proljev. Kasnije su rendgenski snimci ukazali da je imala ozbiljan prijelom kralježnice, a veterinar nije uspio doznati je li riječ o nesreći ili je u pitanju urođena mana.

"Kad smo je smjestili kod redovnog veterinara, razgovarao je sa stručnjakom i potvrđeno je da je njezino stanje urođeno. Kralježnica joj je bila vrlo krhka i nagli pokret bi mogao dovesti do paralize ili čak smrti", pojasnio je veterinar.

Posvetili su joj svu pažnju i brigu kako se to ne bi dogodilo.

No kako je Lady Purrl jačala i rasla, svima je pokazala koliko je nevjerojatno izdržljiva. Sad se penje, trči i istinski uživa u životu.

"Lady Purrl jedna je od najslađih i najsmjelijih mačaka. Izrasla je u vrlo nježnu i dragu mačku koja se slaže sa svima u kući", kazala je Shannon.

Noge Lady Purrl nisu nešto što se može popraviti. Ali ni one je ne sprečavaju da raste i živi sretan život. Niti to mogu njezini drugi zdravstveni problemi. Ona je jedna vesela mačka koja uživa u svakom trenutku i sretna sam što smo je spasili", zaključila je Shannon. 

Pročitajte više