Mali čudnovati kljunaš Perry spašen je s ceste u Australiji. Pogledajte kako izgleda

ČUDNOVATI kljunaš, kasnije nazvan Perry, pronađen je zbunjen i izgubljen u blizini vrlo prometne ceste u Tasmaniji. Naime, odlutao je iz svog prirodnog staništa i sklupčao se na rubu ceste nadajući se da će ga netko pronaći. To se i dogodilo, pa je kljunaš odveden u lokalni centar za rehabilitaciju divljih životinja, Bonorong Wildlife Sanctuary (BWS).

Iz BWS-a su se zabrinuli da je čudnovati kljunaš ozlijeđen ili potpuno dezorijentiran, pa su ga odmah pomno pregledali. Najprije je pregledan kako bi se ustanovilo da nema teške vanjske ozljede, a nakon toga je stavljen pod anesteziju radi detaljnijeg testiranja.

Rezultati testa su srećom potvrdili da je čudnovati kljunaš zdrav te da se radi o mladom mužjaku. Ova informacija nagnala ih je da posumnjaju što se dogodilo. Pretpostavili su da se izgubio dok je tražio svoj teritorij na obali rijeke i slučajno zalutao na cestu. Idućeg dana, Perry je dobro nahranjen, a zatim pušten na slobodu koju je odmah veselo prigrlio!

Our team were visited by the elusive "Perry" the Platypus over the weekend! 💚 "Perry" was reported to the 24/7 Bonorong...

Posted by Bonorong Wildlife Sanctuary on Tuesday, May 28, 2024
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.