Mama se pohvalila zaštitnički nastrojenim cane corsom pa snimkom podijelila internet

Screenshot: TikTok

PAS koji skače kako bi zaštitio malo dijete od napada podijelio je internet. Tiktokerica Sarah Nee objavila je snimku u kojoj njezin partner demonstrira što se događa kada se pretvara da gura svog trogodišnjeg sina. Devetomjesečni cane corso Rip odmah dotrči i ugrize muškaraca za ruku te ga odbija pustiti.

"Gledajte koliko je naš cane corso zaštitnički nastrojen prema našem sinu", napisala je Nee pa skupila 2.2 milijuna pregleda.

I dok je za jedne to primjer pozitivnog ponašanja kod psa, drugi nisu nimalo oduševljeni.

"Recept za katastrofu", "Pitam se kada će tako napasti dijete", "Ipak trebate biti oprezni, a ne se šaliti s tim", pisali su.

@sarah_rue1 Rip is a natural-born protector. (9 month old Cane Corso) #canecorso #protectiondog #guarddog #dogsoftiktok #funnydogvideos #puppyvideo #brindle #italianmastiff #bigdog #workingdog #coloradodogs #mrripwheeler #ripwheeler #cute ♬ original sound - Tik Toker

Sarah je Ripa udomila kad je imao osam tjedan i vrlo brzo je počeo pokazivati zaštitnički instinkt. Obitelj ima i malu čivavu, na koju cane corso također pazi.

"On je nježan, privržen i voli ljude. Razumijem zašto neke zastrašuje, ali stvarno smo radili na njegovoj socijalizaciji i dresuri", ističe vlasnica, koja smatra da i genetika igra važnu ulogu u ponašanju psa.

"Rip dolazi od renomiranog uzgajivača i ima prekrasan i stabilan temperament. Također, provodimo čvrste granice u našem domu, kako sa psom tako i s djecom. Ne ostavljamo ih bez nadzora, a cane corso sigurno nije pasmina za one koji ranije nisu imali psa. Zahtijevaju čvrsto vodstvo. Mi smo sretni što ga imamo", zaključila je.

Pročitajte više