Mima i njezin vlasnik obožavaju vožnje na motoru. Skupa idu čak i na more

Foto: Mladen Grubišić

Branimir Vuglač vlasnik je preslatke Mime, mješanke pomeranca i čivave. Udomio ju je u dobi od dvije i pol godine od jedne gospođe koja više nije imala vremena brinuti se o njoj. Nije ni sanjao da će mu postati partnerica u vožnjama na motoru.

Naime, Vuglač je strastveni zaljubljenik u motore. Obično ih popravlja i provjerava njihovu ispravnost. Kad je jednog dana sjeo na motor, Mima je počela lajati i trčati za njim.

"Kad sam je uzeo u krilo, lajanje je prestalo, a na licu joj se pojavio osmijeh. Shvatila je da je vožnja nešto ugodno", otkrio je u razgovoru za Index.

Mima je prvo dobila nosiljku, a onda naočale i kacigu

Prije nego što je krenuo u duže vožnje s Mimom, Vuglač se morao pobrinuti da to bude sigurno za njegovu ljubimicu. Otišao je u trgovinu za životinje i našao nosiljku.

"Tako smo se vozili neko vrijeme i vidio sam da ona u tome stvarno uživa. Shvatio sam da su joj potrebne naočale zbog vjetra i kukaca pa je i to dobila", dodao je.

S vremenom je Mimi nabavio i kacigu. Nije htio da bude crvene boje pa ju je prelakirao u žutu i na nju stavio naljepnicu "policija".

"Policija nas obavezno zaustavlja, a onda..."

"Gdje god idemo, ljudi nas zaustavljaju kako bi se slikali s Mimom. Bili smo četiri puta na moru prošle godine, tako ćemo i ove godine", govori nam Vuglač.

U godinu dana Mima je prešla preko 6000 kilometara. U jednom danu prijeđe 350 kilometara.

"Kad idemo na more, stanemo par puta kako bi Mima obavila nuždu i popila vode, a onda nastavljamo put prema Jadranu. Sigurno je vezana za mene u slučaju kočenja i ne može pasti. Zapravo, ona već zna kako se voziti na motoru. Kad nas vidi policija, obavezno nas zaustave i slikaju se kako bi šefu poslali koga su zaustavili - psa koji vozi Kawasaki motor i ide na more", prepričao nam je naš sugovornik.

 

Doznali smo i da Mima voli sve jesti: od voća i mesa, preko kolača bez šećera koje kriomice krade kad joj vlasnik nije u blizini. A kad je vrijeme za spavanje, nema joj dražeg nego sklupčati se kraj gazde u krevetu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.