Miro se svaki dan kupa sa psom Bertom (14) da mu olakša bolove: "Muče ga kosti"

"JA i moja jubav smo ti to", bilo je prvo što nam je Miro rekao kad smo ga pitali za fotografije s njegovim psom Bertom koje je podijelio na Facebooku. 

Uz fotke je napisao: "Rehabilitacija s mojim 'didom'", a Berto, otkrili smo zaista i jest 'did', već mu je 14.5 godina i zaista mu je potrebna rehabilitacija jer u poznim godinama ima zdravstvenih problema. Osim što obožava kupanje, Bertu more pomaže i oko bolova. 

"Zadnje što ga je mučilo bilo je otkazivanje zadnjih nogu i digli smo ga iz napola mrtvih, mjesec prije toga su bili bubrezi i sad je na specijalnoj prehrani", ispričao nam je. 

Za svog Berta, koji se kod njega nalazi od 2007., Miro Rončević i Klaudia Čulum Rončević iz Ploča se brinu otkako su Bertu bila samo dva mjeseca. 

"Berto je cijeli svoj pseći život kod nas! Obožava se kupati, bez obzira na godišnje doba! U stanju je 'satima' čekati ribice  u plićaku i godinama ih pokušava uloviti, ali su prebrze za njega...tako da ručak uvik moramo kupovati", našalio se Miro. 

Bertovoj obitelji za njega ništa nije teško učiniti. 

"Prije mjesec i pol je skoro pao na noge i morali smo ga nositi pošto živi na drugom katu, 30 stepenica, onda smo kombinacijom lijekova i mora postigli da je opet kao na baterije", ispričao nam je vlasnik. 

Otkrio je i da je njegov Berto vrlo dominantan pas i pravi vođa čopora, no da su ga sustigle godine. 

"Zadnjih godina se malo teze kreće, muče ga kosti, zglobovi i propadanje misica. U zadnje vrijeme je malo kritično pa ga liječimo sa svim i svačim i ugađamo mu na svaki mogući način. Ukratko to je jedan razmaženi, lajavi i najvoljeniji pas na svijetu", zaključio je Miro. 

Pročitajte više