Mladića pogodile brojne tragedije, evo kako liječi tugu uz pratnju ljubimca

Foto: Printskrin/youtube/ MND Assosiation

Kada izgubite voljene osobe, to vam može srušiti čitav svijet i olakšati vaš put u depresiju, piše boredpanda. Charles Hammerton (25) iz Cornwalla izgubio je majku, pomajku i najboljeg prijatelja u samo godinu dana i bio je očajan.

Ipak, Charlie je odlučio poduzeti drastične mjere i u potpunosti promijeniti svoj život. Napustio je posao u Kraljevskom ratnom zrakoplovstvu, prodao svu svoju imovinu (uključujući i 3 automobila) i krenuo na putovanje Europom sa svojim ljubimcem, tvorom po imenu Bandit.

Nakon što je prodao gotovo sve što je imao, kupio je kamper i krenuo na put. S Banditom je Charlie posjetio 11 zemalja u 8 mjeseci.

On je čak napisao i knjigu o svom putovanju i sada putuje širom Britanije i uči djecu u školama vještinama potrebnim za život na otvorenom te kako steći samopouzdanje.

"Putovanje je bilo najnevjerojatnije iskustvo u mom životu i potpuno je oslobađajuće. Pratili smo sunce širom svijeta i kampirali pod zvijezdama na prelijepim mjestima. Bilo je predivno i to sam doživio sa svojim najboljim prijateljem. Sada imam manje novca, ali sam mnogo bogatiji kao osoba", kaže Charlie.

On je Bandita spasio 2015. godine iz azila za životinje i od tada su nerazdvojni.

U ožujku 2017. godine Charlie je izgubio majku koja je imala samo 53 godine. Nakon toga, njegov najbolji prijatelj Will Moss preminuo je u 22. godini. Mladić je postao depresivan i imao je suicidalne misli.

Ipak, njegovo mentalno zdravlje se popravilo ubrzo nakon što je počeo putovati s Banditom. Zajedno su počeli i dobrotvorni rad, podižući svijest ljudi o raznim bolestima, uključujući i bolest motornih neurona, od koje je preminula Charliejeva majka.

"Sve to je bilo užasno za mene, ali nisam htio upasti u nekakvu rutinu nakon toga. Pomislio sam na samoubojstvo par puta kada nisam znao gdje se okrenuti. Trebalo mi je mnogo hrabrosti učiniti ovo što sada radim. Tada sam živio u lijepom stanu, imao sam dobar posao i tri automobila, uspio sam dosta ušteđevine i imao sam sreću da sam bio dobro osiguran. Ipak, to su za mene bile samo stvari i nisu mi mnogo značile. Odlučio sam sve ostaviti i krenuti s Banditom", objašnjava Charlie.

 

"Bilo je predivno to raditi s Banditom. Vidio me i u mom najboljem i u najgorem izdanju i uvijek je bio uz mene. Putovanje je bilo oslobađajuće i zaista sam imao predivno iskustvo. Bilo mi je potrebno, jednostavno, otići i učiniti nešto samo za sebe. Najlakše je upasti u rutinu, ali to nikome nije potrebno, mnogo bolje se osjećam zbog ovoga što sam učinio", završava on.

 

Pročitajte više