Muškarac nakon smrti svom psu ostavio preko 30 milijuna kuna

Foto: Facebook

AMERIČKI gospodarstvenik Bill Dorris iz Tennesseeja prije svoje smrti odlučio se za nesvakidašnji potez te je u oporuci naveo kako najveći dio svog bogatstva ostavlja svojoj kujici Lulu.

Odvjetnik koji je pročitao oporuku nakon Billove smrti kazao je kako je gospodarstvenik svom psu ostavio pet milijuna dolara, što je oko 31 milijun kuna.

Kako ističu njegovi poznanici, Dorris je bio izuzetno vezan za Lulu i posvećivao joj je mnogo pažnje i ljubavi. S obzirom na opis poslova kojima se bavio, često je morao putovati izvan grada te se zbog toga uvijek trudio da Lulu ostane u dobrim rukama.

Svaki put kada bi Dorris morao ići na poslovna putovanja, brigu o Lulu preuzimala je njegova prijateljica Martha Burton.

"Uvijek je ostavljao psa kod mene kada bi išao na put. Ona je zaista dobar pas", rekla je Burton za tamošnje medije.

Također, Martha je pojasnila kako će prema Billovoj želji ona nastaviti voditi brigu o Lulu te će biti zakonski skrbnik za škotskog ovčara.

"U oporuci je navedeno sljedeće: 'Pet milijuna dolara bit će prebačeno u fond koji će biti formiran nakon moje smrti za njegu mog škotskog ovčara Lulu. Fond treba osigurati sve što je potrebno za mog psa, a brigu o njemu će voditi Martha Burton'", ispričala je Martha.

S obzirom na to da Lulu ima osam godina, Martha ističe da je nemoguće potrošiti sav novac za njegu škotskog ovčara za vrijeme njenog života.

Iako u ovom slučaju nije precizirano što će se dogoditi s ostatkom novca nakon smrti psa, odvjetnici u SAD-u ističu kako praksa iz prethodnih sličnih slučajeva pokazuje da će se ostatak novca vjerojatno pokloniti humanitarnim organizacijama.

Pročitajte više