Na ulici su pronašli izgladnjelo i bolesno štene. Pogledajte što se desilo

Screenshot

MALENOG Elliota su spasioci pronašli na ulici izgladnjelog i bolesnog. Na njegovom slabašnom tijelu su se vidjele sve kosti, koža mu je bila pod teškom infekcijom, a oko jako upaljeno. Njegovi spasioci su znali da mu je potrebna hitna medicinska pomoć, no nisu bili sigurni može li maleni preživjeti.

Procijenili su da je star osam tjedana te je imao samo 1,3 kilograma. Volonterka Daphne je znala da neće preživjeti sam u kavezu bez obzira na lijekove te ga je odlučila odvesti kući kako bi se mogla brinuti za njega 24 sata dnevno. Elliot je dobivao antibiotike i zbog neuhranjenosti su morali paziti na količinu unosa hrane te mu je bilo potrebno mazati oči više puta dnevno.

Prvih tjedana dana su svi još uvijek bili jako zabrinuti za štene. Stalno se tresao i bilo mu je hladno pa je nosio pidžame. Iako su se na početku dogovorili s veterinarom da će mu izvaditi oko kada se dovoljno oporavi, srećom to nije bilo potrebno. Iako se njegovo zdravstveno stanje popravljalo, javili su se novi problemi.

Prednje nogice su se deformirale i Elliotu su stavili gips kako bi spriječili daljnju deformaciju i izravnali mu ih. Gips je nosio više od dva tjedna, a kada su mu ga skinuli, morao je ponovno naučiti hodati. Kako je u kući bilo još pasa, pametna mala njuška je kopirala starije pse i vrlo brzo savladala hodanje.

Daphne ima već tri spašena psa - Chicken Wing, Waffles i Rouge - i svaki od njih joj daje snagu da nastavi volontirati i pomagati životinjama u nevolji. Nakon nekog vremena veterinar je konačno rekao da je Elliot spreman za udomljavanje, no Daphne ga je toliko zavoljela da ga jednostavno nije mogla pustiti da ode negdje drugdje. Elliot obožava sva tri psa, no Chicken Wing mu je posebno drag i njega slijedi u stopu.

Elliot je danas zdrav i veseo pas koji više od svega voli zagnjuriti glavu u deku ili u krilo svoje spasiteljice, a transformirao se iz ružnog pačeta u pravog ljepotana. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više