Nepovjerljiva stafordica pronašla je novu prijateljicu. Pogledajte video

SPAŠENI psi često su nervozni, nepovjerljivi i uplašeni, pa vlasnici s njima moraju raditi mnogo više nego s drugim psima. Jedna je vlasnica na svom TikTok profilu podijelila prekrasan video svoje stafordice koja je uspjela prihvatiti gošću koja će prvi put prespavati u njihovoj kući.

Petogodišnja Rue vrlo je nepovjerljiv pas, posebno kada su stranci u pitanju, pa je situacija u kojoj nova osoba spava u njezinoj kući za nju bila vrlo izazovna. Vlasnica, Melanie Eyre, strahovala je kako će Rue prihvatiti to da njezina prijateljica prespava u kući, budući da se to do sada nikada nije događalo.

Na njezinu sreću, sve je prošlo bolje nego što je očekivala. Interakcija prijateljice i Rue počela je s puno ignoriranja i poslastica. U videu je sasvim jasno da Rue oprezno njuši prijateljicu, a zatim se vraća vlasnici kako bi dobila potvrdu da je sve u redu.

@macrosbymel Replying to @Marissa Lenn Jones an update I am SO excited to give 🥹 our brave girl did GREAT. #rue #ruetok #dogtok #ruetherescue ♬ original sound - spready0urwings

Nakon toga, ponovno ide do prijateljice i nastavlja s njuškanjem i uzimanjem poslastica. Njihova se uspješna interakcija nastavila idućih dana, pa je Melanie Eyre uz video napisala: "Zbog njezinog napretka sam jako sretna. Naša hrabra cura je bila odlična."

Ključ uspješne interakcije bila je činjenica da Melanienina prijateljica Rue nije ni na što prisiljavala, već ju je u dosta slučajeva ignorirala i čekala da pas napravi prvi korak. Na taj način Rue je osjećala da nije pod pritiskom te se na kraju toliko zbližila s prijateljicom da je počela i odmarati pored nje na kauču. Dopustila joj je i da ju mazi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.