Nestalo više udomljenih životinja, udruge hitno traže vašu pomoć!

Foto: Imgur

ČETIRI udruge za zaštitu životinja udomile su životinje mlađoj muškoj osobi u Folnegovićevom naselju u Zagrebu. Nakon odrađenih pretprovjera i razgovora te potpisa ugovora o udomljavanju, životinjama se gubi svaki trag.

Cijeli slučaj je prijavljen policiji. U subotu, 18.ožujka, bili su u stanu počinitelja zajedno s policijom te nisu zatekli niti jednu životinju. Prema riječima počinitelja, on je mace pustio na hranilišta, a psa je preudomio, što može i ne mora biti istina. Udruge imaju saznanja da vjerojatno ništa od navedenog nije istina. U ovom trenutku pripremaju i privatnu tužbu.

U nastavku prenosimo apel udruga u nadi da će nestale životinje što prije biti pronađene.

"Apeliramo na Vas da nam pomognete proširiti glas o otuđenim životinjama te molimo sve građane da nas obavijeste ukoliko imaju bilo kakve informacije. Dojava može biti i anonimna. Izrazito nam je važno locirati životinje.

U prilogu Vam dostavljamo apel sa Facebook stranice naše udruge. Također, tu je postavljen prvi plakat s nestalima, a u međuvremenu nam se javila još jedna udruga koja mu je udomila macu, pa Vam u prilogu dostavljamo novi plakat.

Traže se:

Ženska crna maca stara 6 mjeseci i 2 muška tigrasta mačka – stari 6 i 8 mjeseci; kao i štene u tipu retrievera staro oko 3 mj (br čipa 191100000923357).
Svi udomljeni mlađoj muškoj osobi na Folnegovićevo naselje i nakon toga im se gubi svaki trag.
Za bilo kakvu informaciju molimo kontaktirajte:
0914921280 ili 0911646376 ili inbox Udruga za pomoć i unaprjeđenje života životinja "Merida"
0958091918 ili inbox Prava šapa
0959103307 ili inbox Udruga "SOS CAT"
0956145976 ili inbox Udruga Sklonište dobrote


Dojava može biti i anonimna, samo nas zanima gdje su životinje! Molimo također da nas kontaktiraju Udruge ili pojedinci koji su možebitno istoj osobi udomili / dali na čuvanje psa / mačku ili imaju ikakva saznanja oko toga gdje su nestale životinje. Hvala svima koji će podijeliti.

Za sva ostala pitanja stojimo na raspolaganju. Hvala Vam unaprijed.

S poštovanjem,
članovi udruga Prava šapa, Merida, Sos cat i Sklonište dobrote."

Pročitajte više