Objavljena snimka iz kampa užasa u kojem je Splićanin držao 67 pasa i dva vuka

ZAKLADA Bestie objavila je snimku iz takozvanog psećeg koncentracijskog kampa kod Splita, u kojem je 64-godišnji muškarac držao 67 pasa i dva vuka.

U videu se vide odrasli psi i štenci; neki su na lancu, neki u metalnim boksevima. Životinje laju i uplašene su, a prikazano je i kako je jedna kujica reagirala na svježu vodu.

Podsjetimo, splitska je policija u četvrtak uhitila 64-godišnjeg muškarca za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela ubijanja ili mučenja životinja te uništavanja zaštićenih prirodnih vrijednosti.

Životinje su se nalazile na Putu Orišca u Stobreču, objavio je Dalmatinski portal i dodao da je uhićen splitski psihijatar. Sumnja se da je vukove držao radi parenja sa psima kako bi pojačao njihove borbene sposobnosti.

Izmjenama i dopunama Kaznenog zakona, koje stupaju na snagu za nekoliko dana, za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja iz koristoljublja propisana je kazna zatvora do tri godine i oduzimanje životinja.
Počinitelju se može izreći i sigurnosna mjera zabrane držanja i nabavljanja životinja u trajanju od jedne do pet godina, odnosno od jedne do pet godina dulje od izrečene kazne zatvora.

Pročitajte više