Odselili su se i ostavili svog psa da spava nakon 8 godina u blatu na ulici

Screenshot

ZAMISLITE osjećaj da živite s nekim 8 godina i onda se odjednom nađete na cesti potpuno sami. To se dogodilo ovom labradoru starom 8 godina. Njegovi vlasnici su se odselili, a njega su ostavili kao da je iskorišten predmet. Vozač kamiona ga je par puta vidio kako leži u blatu i grmlju preko puta kuće u kojoj je nekad bio sretan.

Vozač se sažalio nad jadnim psom i otvorio mu Instagram profil kako bi mu pokušao pronaći novu obitelj. On ga nije mogao uzeti zbog svoje životne situacije, ali ipak nije okrenuo glavu, nego je odlučio pomoći na bilo koji način.

Nitko ne zna koliko mjeseci je pas živio sam na ulici, no jednog dana su volonteri Love Leo Rescuea iz Los Angelesa vidjeli status o njemu na Instagramu i krenuli mu pomoći. Dobio je ime Larry, oni su objavili njegovu priču te ga smjestili na privremeni smještaj.

Labrador Larry obožava spavati vani, dobro se slaže sa svima, a najpotrebniji mu je novi dom. Na pregledu kod veterinara mu je dijagnosticiran i Cushingov sindrom.

U pasa s Cushingovim sindromom prisutno je kronično pojačano lučenje kortizola. Iako koncentracija kortizola u krvi pasa fluktuira, kod Cushinga je ona u prosjeku viša nego u zdravih pasa te takva ima štetan utjecaj na funkciju mnogih organa i metabolizam psa.

Cushinga nije moguće izliječiti, ali je znakove bolesti moguće uspješno kontrolirati upotrebom medikamenata te pas može doživjeti lijepe godine. Labrador Larry je do sada znao samo za tugu, a ova dijagnoza mu je bila dodatni teret za udomljavanje.

Larry još nije pronašao obitelj koja će ga zauvijek voljeti, a osim bolesti, dodatni problem mu stvara i separacijska anksioznost.

On ne voli biti sam i potrebna mu je obitelj u kojoj će uvijek netko biti uz njega. Možda se Larry boji da ne bude opet ostavljen, no u svakom slučaju, zaslužuje bolji život od ovoga koji je dosad imao. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više