Ostavljena kujica danima je stajala na snijegu i nije dala nikome da se pobrine o njoj

Foto: Facebook

PREPLAŠENA i zbunjena kujica stajala je na jednom mjestu i čekala. Lokalna udruga za zaštitu životinja dobila je nekoliko poziva zbog ovog slučaja i jedna je volonterka uzela slučaj u svoje ruke, no nije ni pomišljala da će biti ovoliko teško. Kada se pokušala približiti, kujica bi se udaljila. Prvi ju je dan uspjela nahraniti iz ruke, no danima nakon toga je jednostavno bježala. Vraćala bi se kasnije na isto mjesto jer je, vjerojatno, očekivala da će se netko vratiti po nju.

Nije bilo teško zaključiti da ju je netko tu ostavio jer je u protivnom ne bi bilo toliko teško uhvatiti. Prošli su dani, no njezino spašavanje volonterima nije pošlo za rukom. Nakon nekog vremena kujica se "naselila" na trijem jedne obitelji. No, kada su volonteri došli po nju, preplašila se i pobjegla. Cijela se ova priča pretvorila u potjeru i činilo se kao da je nikada neće odvesti na sigurno.

Sljedećeg su je dana namamili hranom do tog istog trijema, a onda blokirali izlaze s jedne i druge strane te je konačno uhvatili. Veterinar je utvrdio da je kujica stara 10 godina, nije imala čip i bila je neuhranjena. Trenutno je u privremenom domu - na toplom i sigurnom - a kada se oporavi od svega, bit će spremna za udomljavanje. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više