Otočani s velikim psima više ne smiju na katamaran: "Nemam ga kome ostaviti"

Screenshot: HRT

OTOČANI koji imaju veće pse su u velikim problemima.

Naime, zbog novog pravila psi ne smiju na katamaran. Tko je s otoka Zverinca ili s Molata, u zadarskom arhipelagu, ako u ponedjeljak navečer ode u Zadar može se vratiti na otok tek u četvrtak jer jedino tada voze trajekti. Problem je to i za sve one koji odlaze u Zadar na jedan dan, primjerice cijepiti psa, prenosi HRT.

"Odluka je donesena 8. rujna da se veliki psi ne prevoze, a karta je izdana uredno", požalila se Senka Maras s Molata. "Ja sam na Zverincu 365 dana", kaže Nedjeljko Škifić i dodaje da on nema kome ostaviti svog psa.

"Ne postoje tehničke mogućnosti za bokseve"

Prije su psi smjeli u posebnim boksovima biti na palubi katamarana. No, po prijavi i izlasku Veterinarske inspekcije, Jadrolinija je dobila zabranu na brzim brodovima prevoziti velike kućne ljubimce, teže od osam kilograma.

"S obzirom na to da trenutačno ne postoje tehničke mogućnosti za smještaj bokseva na našim brzim brodovima, morali smo donijeti odluku o nemogućnosti prijevoza velikih životinja težih od 8 kg", priopćili su iz Jadrolinije. Prema pravilniku, vlasnici bi trebali biti vani sa psima, a to je nemoguće zbog sigurnosti vlasnika.

Pročitajte više