Ova mačka je pronađena pred vratima stranca s tanjurom čipsa. Konačno je pronašla dom

Foto: Facebook

LINDA je nakon dugih 479 dana pronašla svoj dom. Riječ je o mački koja je 2019. odbačena pred vrata stranca sa svojim petomjesečnim mačićem i tanjurom čipsa.

Srećom, pronašao ju je čovjek koji je nazvao Mayhew Animal Home, udrugu koja skrbi o nezbrinutim mačkama i pokušava im pronaći dom. Brzo se prilagodila, iako je ispočetka pokazivala znakove stresa i skrivala se od svakoga tko bi joj se približio.

Zbog toga je bilo teško pronaći joj udomitelje, makar privremene, ali nakon više od godinu dana priča je dobila sretan završetak. 

“Lindi je trebalo par mjeseci da se privikne na nas. Čak i najmanji, iznenadni zvuk bi je zabrinuo ili prestrašio pa je trebalo strpljenja i razumijevanja. Dali smo joj njen prostor i pustili da nam sama prilazi kad se želi maziti ili igrati”, kaže Alissa Johnson koja je skrbila o Lindi. 

Sramežljiva i nervozna mačka pronašla je svoje sigurno mjesto i naučila vjerovati ljudima pa je konačno pokazala svoju predivnu osobnost.

“Imala je zdravstvene teškoće kad je stigla kod nas. Nakon jednog dana kod veterinara uspjela je noć prospavati na mojim prsima. Tada smo znali da sve ide na bolje”, dodaje Alissa. 

Linda je nakon nekoliko pokušaja uspjela pronaći svoju savršenu osobu te je ovoga tjedna udomljena. Odsad će nositi ime Minnie. 

Pročitajte više