Ova ženka tibetanskog mastifa ima dlaku zbog koje joj se svi dive

Foto: Instagram/tahoetibetanmastiff

TIBETANSKI mastif nije za svakoga. Pas je to čija socijalizacija zahtijeva puno vremena kako bi ih se upoznalo sa svim situacijama i tipovima ljudi, ali i životinjama koje će kao ljubimac susretati. Riječ je o tvrdoglavom i izuzetno teritorijalnom psu koji će sve učiniti da zaštiti kuću i obitelj. To u praksi znači da će prema svim ljudima i životinjama koje ne poznaje biti oprezan i sumnjičav, a po potrebi i agresivan.

Uzimajući u obzir njihovu veličinu, snagu i dominantnost prema drugim psima (koje ne znaju), obavezno ih morate naučiti da vas bespogovorno slušaju. Budući da je riječ o tvrdoglavim psima, to nije uvijek lagano. Važno je naglasiti da ćete vikanjem i fizičkim kažnjavanjem kod ove pasmine postići kontraefekt. No osim njihove naravi s kojom se ne može svatko nositi, tu je i njega koja također nije jednostavna.

Na spomen tibetanskog mastifa, svima se u glavi stvori slika ogromnog psa s ogromnom dlakom. Tu gustu i dugačku dlaku treba redovno češljati te voditi računa o njoj. Mastifica iz ovog videa još je jedan dokaz za to. Ljeti se lako prlja, a nakon kupanja dugo i teško suši. Zimi se snijeg, koji obožava, vrlo lako "lijepi" za dlaku, što dodatno otežava stvari. No njezina vlasnica o svemu tome vodi računa, a to možete vidjeti u prekrasnom videu koji slijedi. 

Pročitajte više