Ovaj jež ozlijeđen je u vatri, iz Dumovca objavili fotke opeklina kao upozorenje

Foto: Facebook

U AZILU Dumovec završio je jedan jež s teškim ozljedama.

"Ovaj je jež veliki borac! Ozlijeđen je u vatri na Volovčici. Čovjek koji ga je pronašao, odnio ga je veterinaru gdje je ježiću pružena prva pomoć. Budući da ima pse i mačke koji nisu bili oduševljeni došljakom, jučer nas je pozvao da preuzmemo ozlijeđenu životinjicu", napisali su iz azila.

[UZNEMIRUJUĆE] 🦔🔥❗ Ovaj je jež veliki borac! Ozlijeđen je u vatri na Volovčici. Čovjek koji ga je pronašao, odnio ga je...

Objavljuje Azil DumovecSubota, 15. travnja 2023.

"Odvezli smo je u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Veterinari su nastavili liječiti malog ježa i opeklina mu već danas izgleda bolje. Nadamo se da će se u potpunosti oporaviti i da ćemo ga moći vratiti u prirodu!", poručili su te objasnili zašto su odlučili objaviti neugodne fotografije ježa.

"Znamo da pogled na ozljede životinja nije ugodan, ali fotografije smo odlučili objaviti kako biste opreznije pristupali paljenju hrpica starog granja i trave. Baš su one savršen dom ježevima. Neki u vatri završe s opeklinama, no mnogi je uopće ne prežive. Posebno su ugrožene ženke s mladima. Naime, ostavljena pokošena trava i odrezane grančice ježevima se čine kao dobro mjesto za svijanje gnijezda", kažu.

Pročitajte više