Ovaj pit bull je ponos policije i ambasador napuštenih pasa!

Screenshot

U CIJELOM svijetu, a pogotovo u Americi, pit bullovi se uglavnom spominju u negativnom kontekstu.

Da to nije tako, već da i oni mogu biti dobri i korisni psi, svojim primjerom pokazuje Kiah, ženka pit bulla zaposlena kao "policajka" u američkom gradu Poughkeepsieju. Kolegama policajcima pomaže u otkrivanju droge te u traganju za ljudima.

Kad nije na dužnosti, obilazi škole i različita događanja kao ambasadorica pasmine kojoj pripada, ali i napuštenih pasa općenito te tako razbija predrasude da napušteni psi ne mogu biti korisni kao i svi ostali.

Jer i ona je nekada bila napušteni pas. Kao ozlijeđenu lutalicu, ostavljenu na parkingu, pronašli su je članovi Kirby Animal Care Servicesa iz San Antonija koji su odmah vidjeli kako je riječ o prijateljski raspoloženom psu punom energije.

Kontaktirali su tada Brada Crofta, trenera za obuku pasa i osnivača Universal K9 programa, u sklopu kojeg se spašeni pit bullovi resocijaliziraju i obučavaju za rad u policiji.

Nakon samo mjesec dana treninga Kiah je stekla znanje potrebno za posao kojim se danas bavi, a ubrzo nakon obuke dobila je partnera, ali i najboljeg prijatelja - policajca Justina Bruzgula, kod kojeg živi kao novi član njegove obitelji.

Kiah je dokaz da spašeni pit bullovi mogu obavljati one policijske poslove koji su inače rezervirani za druge pasmine.

Za njezin rad, kao i doprinos u borbi protiv predrasuda o pit bullovima ASPCA-a, najpoznatija američka organizacija za prevenciju okrutnosti nad životinjama Kiah je proglasila "najpsom 2016. godine" u kategoriji pasa koji rade u javnim službama.

Pročitajte više