Ovako izgleda život žene koja za kućne ljubimce ima dvije lisice

Foto: Instagram

JESSIKA Coker žena je koja za ljubimce, osim psa, nekoliko guštera i glodavaca, ima i dvije lisice. Kaže kako joj je cilj jednoga dana otvoriti utočište za životinje koje nemaju gdje. Zbog svojih lisica zanimljiva je mnogim ljudima, napravila im je čak i Instagram profil koji prati više od dva milijuna ljudi. Dobiva brojna pitanja vezana za njih, a najčešće je pitaju jesu li lisice koje ima divlje.

Ne, to nisu divlje lisice. Ove su lisice uzgajane zbog svog krzna, a takve životinje ne požive dugo. Ona je odlučila spasiti dvije i brinuti se o njima. Je li briga o njima naporna? Jest, kaže kako lisice nisu za svakoga. Unatoč tomu što one u sebi imaju karakter i mačaka i pasa, na kraju dana ipak se radi o lisici koja nije potpuno pitoma. One se vole maziti samo nekada, onda kada njima to odgovara, a najčešće je to usred noći.

Starija lisica spava s njom u krevetu, one spavaju od četiri ujutro do osam i trideset. Ostatak noći provode tumarajući kućom. Lisice imaju čudan miris, osobito miris urina. Naučene su na obavljanje nužde u pijesak, no on se mora često čistiti jer neugodan miris može zavladati cijelom kućom. Iako nuždu uglavnom obavljaju u pijesak, dogodi se da označavaju teritorij po kući pa njihova vlasnica ima puno posla parnim usisavačem.

Ljude još zanima i treba li dozvola za držanje lisice u domu i što lisice jedu. Lisice jedu sirovo meso te ponekad nekakvo voće i povrće. Za držanje lisice u domu morate imati dozvolu i morate proći određeni test. Zaključak svega je da život s lisicama nije lak. Potrebno je brinuti se o njima više nego o psima i mačkama. Jessika kaže kako to ipak nije za svakoga. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više