Ove pasmina pasa su savršene i za ljude koji pate od alergija

Foto: Pexels

NIJEDNA pasmina pasa nije 100% hipoalergena, ali prema American Kennel Clubu, postoje određene pasmine koje mogu imati i ljudi koji su alergični na pse. Osobe koje pate od alergija obično su alergične na protein koji psi izlučuju preko kože, a koji je prisutan i u mokraći i slini. Mali psi, koji se manje linjaju, mogu biti savršeni za ljude koji pate od alergija, jer ispuštaju manju količinu alergena. U nastavku otkrijte kojih pet popularnih pasmina mnogi stručnjaci smatraju hipoalergenima. 

Kovrčavi bišon 

Kovrčavi bišoni su znatiželjni i inteligentni mali psi, koji svojim šarmom mogu osvojiti bilo koga. Lako ih je dresirati jer vole udovoljavati svojim vlasnicima, a uz to su savršeni ljubimci za gradski život. Bišoni su pravi veseljaci, koji se odlično slažu i sa psima i s djecom.

Maltezer 

Maltezeri su mali psi teški između 3 i 4 kilograma, koji su poznati po svom dugom, svilenkastom, bijelom krznu. Unatoč njihovoj veličini, oni su jako otporni i prilagodljivi psi, koji se slažu s ljudima svih uzrasta. Znaju biti pomalo tvrdoglavi, zbog čega ih je potrebno dresirati. 

Pudlica

Pudlice se dijele u tri skupine po veličini, standardne pudlice, minijaturne pudlice i "toy" pudlice. Imaju kovrčavo krzno koje dolazi u raznim bojama. Pudlice su jako aktivni psi, a uz to se smatraju jednom od najinteligentnijih pasmina, zbog čega ih je lako naučiti razne trikove. 

Šnaucer

Slično pudlicama, šnauceri isto dolaze u tri različite skupine, veliki šnauceri, srednji šnauceri i patuljasti šnauceri. Sve tri skupine šnaucera su poznate po inteligenciji i prijateljskoj naravi, no srednji i veliki šnauceri zahtijevaju iskusnije vlasnike. Ovi psi su izrazito aktivni, tako da im treba puno tjelovježbe kako bi se riješili viška energije. Osim toga, dresura šnaucera bi trebala početi što ranije, jer su jako tvrdoglavi psi. 

Jorkširski terijer

Prije nego što su postali jedni od najpopularnijih kućnih ljubimaca, jorkširski terijeri su korišteni kao lovci na štakore. Oni su hrabri i otporni psi, teški oko 3 kilograma i savršeni za život u gradovima. Iako su mali, imaju veliku osobnost, zbog čega od vlasnika zahtijevaju strpljenje prilikom dresure. 
 

Pročitajte više