Ovi preslatki psi i jako umiljat mačak čekaju udomljavanje. Uljepšajte im život

Foto: Facebook

SKLONIŠTA diljem Hrvatske puna su divnih životinja koje strpljivo čekaju svoj dom. Ako tražite ljubimca, bacite oko na ove slatkiše te ih spasite od života u azilu. Možda baš neki od ovih pasa i mačaka osvoje vaše srce.

Azra i Caryota

Azil Dumovec hitno traži udomljenje ili barem privremeni dom za ove dvije kujice. "Iza ovih su dviju kujica ogromne traume. Udomljene su, pa vraćene u azil. Koliko je to za njih bio stresno, vidljivo je iz njihova izgleda. Pate od neurodermatitisa. Znamo da bi se bolest povukla čim bi osjetile ljubav u domu koji osjećaju svojim.

Crna kujica je Azra. Ima tri godine. Jako je dobra i mirna. Lijepo se slaže s ljudima i psima. Caryota je malo življa. Ima šest godina. Dobra je s ljudima i muškim psima, a u društvu kujica nije najsretnija. Naučena je na stan, super je ljubimica i obožava se voziti u autu", piše u objavi. 

TRAŽIMO HITNO UDOMLJENJE ILI PRIVREMENI DOM Iza ovih su dviju kujica ogromne traume. Udomljene su, pa vraćene u azil....

Objavljuje Azil DumovecČetvrtak, 2. veljače 2023.

Leon

O Leonu brine Prava šapa. Spašen je s ulice kao malo, kržljavo mače. "Prošao je svu potrebnu veterinarsku skrb, a onda je dobio epi napade. Uz vašu pomoć, napravili smo sve moguće za njega, pa i MR mozga i pokazalo se da Leon ima povećanu desnu lateralnu moždanu komoru. Veterinari smatraju da je to razlog njegovim epi napadima.

Dobra vijest je da se ovakve stvari mogu dobro držati pod kontrolom, različitim vrstama lijekova koji su nam na raspolaganju. Leon je dobro odreagirao na terapiju phenobarbitonom, koji je jeftin lijek i lak za primjenu i otpočetka terapije nije imao nijednu epizodu. Nadamo se da je sve loše sad konačno iza Leona i da će i on pronaći svoj zauvijek dom, da će ga netko pogledati srcem i poželjeti udomiti iako ima obaveznu terapiju. Ona nije skupa, niti komplicirana i nema razloga da se ne zaljubite u našeg Leona", napisali su.

Cijepljen je, kastriran i očišćen od parazita. Mazan je, drag, umiljat i zaigran mladi mačak, dobro se slaže s drugim mačkama.

[TRAŽI DOM 💜 ] Leona smo spasili s ulice kao malo, kržljavo mače s ulice... Prošao je svu potrebnu veterinarsku skrb, a...

Objavljuje Prava šapaPetak, 3. veljače 2023.

Dhalia

Dhalia je jako mazna i druželjubiva kujica koja se nalazi u virovitičkom skloništu. "Malena i nježna curica teška šest kilograma, na prvu oprezna, ali zapravo vrlo mazna i druželjubiva. Stara godinu i pol do dvije, cijepljena, čipirana, kastrirana, očišćena od nametnika. Traži dom što prije, vani je zima, a ona je malena mrvica", piše u opisu njenih fotografija.

🤎 Dhalia 🧡 Malena i nježna curica teška 6 kilograma, na prvu oprezna ali zapravo vrlo mazna i druželjubiva, stara...

Objavljuje Virovitičko sklonište volonteriPetak, 3. veljače 2023.

Ryan

Maleni Ryan ima samo dva i pol mjeseca, a već je okusio lošu sreću. Promijenite život njemu i njegovom bratu. "Čekam ja čekam svoj poziv, ali ništa! Zar ste zaboravili na nas? Ryan zajedno s bratom očekuje svoj poziv za zauvijek dom! Nestrpljiv je on, a nestrpljivi smo i mi.2.5 mjeseca ima i pravi je slatkiš", piše u objavi riječkog azila.

Čekam ja čekam svoj poziv, ali ništa!!! Zar ste zaboravili na nas? Ryan zajedno s bratom očekuje svoj poziv za...

Objavljuje Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka"Petak, 3. veljače 2023.

Jaglenac i Rutvica

Zaklada Bestie objavila je priču o bratu Jaglencu i sestrici Rutvici. Stari su tri mjeseca. "Predivni braco i seka u dobi od tri mjeseca primljeni su pod našu skrb nakon što su na svijet stigli kao neplanirano leglo. Vlasnici njihove majke već su obavili sterilizaciju, a sada je naš zadatak pronaći dom za ove neodoljive mališane.

Oni će biti veći psi, od 25 do 35 kilograma, mješanci su mastifa i još nepoznatih pasmina. Maleni Jaglenac (crni) pravi je vragolan, dok je sestrica Rutvica (bijela) nježnija i plahija", piše u njihovoj objavi.

[BRATAC JAGLENAC I SESTRICA RUTVICA] [TRAŽE DOM] Predivni braco i seka u dobi od tri mjeseca primljeni su pod našu...

Objavljuje Zaklada BestieČetvrtak, 2. veljače 2023.

Pročitajte više