Ovo je 10 sigurnih znakova da je vaš pas uistinu sretan

Foto: Instagram

SVI bismo voljeli da naši psi mogu govoriti - to bi olakšalo puno stvari. Iako ne mogu govoriti, po načinu ponašanja možemo znati kako se osjećaju naši ljubimci. Ako se pitate voli li vaš pas život koji mu pružate, pogledajte ovih 10 znakova koji vam mogu pomoći da utvrdite je li vaš pas uistinu sretan.

1. Opuštene oči

Prema ASPCA-i (Američko društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama), kada je pas opušten i sretan, njegove će oči biti u njihovom uobičajenom stanju. Obratite pažnju na to kako oči vašeg psa izgledaju kada radite različite aktivnosti ili u različito doba dana. Počet ćete primjećivati ​​razlike i moći ćete bolje čitati raspoloženje vašeg psa.

2. Opuštena usta

ASPCA također kaže da se psima gleda u usta. Kada je pas opušten i sretan, vjerojatno će biti zatvorena ili malo otvorena. Obratite pažnju na promjene u govoru tijela vašeg psa kako biste pročitali njegovo raspoloženje. Napomena: psu koji dahće otvorenih usta moglo bi biti prevruće ili je pod stresom. To nije sretan pas.

3. Razigran rep

Veliki dio govora tijela psa je u njegovom repu. Prema ASPCA-i, kad je pas opušten, držat će rep u prirodnom položaju. Ako se osjeća sretno, može nježno mahati njime. 

4. Opušteno tijelo

Pogledajte tijelo vašeg psa - jesu li mišići opušteni? Čak će i pas koji se divlje igra i poskakuje imati opušteno tijelo s ravnomjerno raspoređenom težinom ako je sretan.

5. Nije destruktivan

Destruktivnim psima je obično dosadno. Dakle, puno je vjerojatnije da će pas sa zadovoljstvom žvakati cipele ili jesti kauč ako mu je dosadno.

6. Dobro jede 

Iako su neki psi izbirljiviji od drugih, sretan će pas htjeti jesti. Ako vaš pas odbija jesti, možda medicinski nešto nije u redu ili vaš pas pati od samoće. 

7. Aktivan je

Psi nisu mačke. Ne bi trebali spavati 20 sati dnevno. I dok dob i zdravlje igraju faktor, sretan pas trebao bi se kretati većinu dana - istraživati ​​stvari, žvakati igračke itd. Ako je vaš pas neobično tih, možda nešto nije u redu.

8. Voli biti s ljudima

Sretan pas će htjeti provesti vrijeme sa svojom obitelji i prići će vam zbog pažnje. Naravno, postoje razlike u osobnostima koje treba uzeti u obzir, ali uglavnom se sretan pas želi družiti sa svojim ljudima.

9. Zdrav je

Zdravlje vašeg psa izvrstan je znak toga je li sretan ili ne. Zdrav pas je sretan pas! Ako vaš pas boluje, odmah ga odvedite veterinaru kako bi se što prije vratio u stanje sreće.

10. Mirno spava

Sretni i opušteni psi dobro će spavati. Psi pod stresom probude se, ustanu, odaberu novo mjesto, zaspu i potom to ponove. Nisu dovoljno opušteni da bi duboko zaspali, što bi moglo uzrokovati zdravstvene probleme. Razgovarajte s veterinarom i/ili trenerom pasa o tome kako psa učiniti opuštenim i sretnim kako bi mogao dobro spavati.

Pročitajte više