Ovo je jedan od pasa spašenih od splitskog psihijatra. Pogledajte kako se ponaša

Foto: Instagram

Iz zadarskog azila u kojem se nalaze neki od 67 pasa koje je u nehumanim uvjetima držao splitski psihijatar na parceli u Stobreču objavili su kako su psi.

"Update o psima iz Splita: Ovo mi zovemo malim pobjedama. Nakon skoro tjedan dana on prilazi i traži kontakt. 7 dana ovaj pas nije pio, jeo, obavljao nikakvu nuždu. Samo stajao šćućuren u kut svoje sobice u izolaciji.Više nismo znale što i kako da radimo pa smo ga odlučile svaki dan po malo iznositi u naše igralište. I eto nakon kojeg dana počeo se sam kretati po njemu, obavljati nuždu i jest", objavili su uz snimku jednog psa.

"A ono najbolje od svega dođe malo i do nas, onako pokorno i nesigurno, ali dođe, pa zatraži kontakt, poželi da ga ruka pomiluje, napokon je to upoznao i sviđa mu se toliko da je jače i od silnog straha u njemu. Bit će ovo sve bolje i bolje iz dana u dan. Ima nade! I mi ćemo dati baš sve sve od sebe da napokon upozna neki bolji i ljepši svijet. Dale smo mu ime Atos. Nekako zvuči snažno kao što je i on sam", stoji još u objavi.

"Veterinaru smo bili i dobio je terapiju za oko. Bude i to s vremenom bolje. Btw ovo nije onaj najplašljiviji sa terena, njih dvoje su u potpunosti zamijenili uloge kad smo ih stavili u auto. Plašljivko se sad zove Borgo i više nije tako plašljivi, on napreduje puno bolje i lakše od Atosa. A mala jackica je top. Puna energije kao i uvijek. Njoj liječimo seboreju. I to vam je to od te ekipice, uskoro se javimo opet sa novostima", poručili su iz azila.

Držao 69 životinja u nehumanim uvjetima, među njima i dva vuka

Podsjećamo, policija je u ožujku uhitila 64-godišnjeg muškarca za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela ubijanja ili mučenja životinja te uništavanja zaštićenih prirodnih vrijednosti, objavila je danas policija.

Obavljenim očevidom veterinarska inspekcija je utvrdila da se na lokaciji u Splitu nalazi ukupno 69 životinja, 61 odrasli pas, šest štenaca i dva vuka, te je u tijeku postupak zbrinjavanja pronađenih životinja i daljnje poduzimanje mjera sukladno zakonskim propisima, objavila je policija.

Sumnja se da je vukove držao radi parenja sa psima kako bi se pojačale njihove borbene sposobnosti. Psi su bili na kratkom lancu, vukovi u kavezima.

Pročitajte više