Ovo su najtiše pasmine pasa koje ne laju i neće nervirati susjede

Foto: Unsplash

PAS koji neprestano laje može biti prilično iritantan. Bilo da se začuje zvonce ili netko dođe u goste, ako pas laje, to može prilično živcirati vlasnike, ali i druge. Ako živite u zgradi i ne želite dizati živce svojim susjedima, možda je bolje promisliti o nabavci pasmine koja je tiša. 

Prema The Spruce Pets, u tom slučaju, najbolji izbor su pasmine pasa koje navodimo u nastavku.

Afganistanski hrt

Ovo su obično tihi i neovisni psi, iako mogu biti razigrani u društvu omiljenih ljudi. Jako su odani svojim obiteljima.

Akita

Akite mogu biti izvrsni psi čuvari i obično će lajati samo kako bi vas upozorili na opasnost. Izrazito su odani i stvaraju čvrste veze sa samo nekoliko ljudi. Zato su povučeni u društvu stranaca.

Basenji

Basenji je pasmina koja ne laje, već proizvodi čudan zvuk nalik jodlanju. Pasmina nije posebno bučna, ali nije ni tiha. Kada se uzbude, vlasnici mogu očekivati cviljenje ovih energičnih pasa.

Chow chow

Chow chow ne laje osim ako ne osjeti opasnost, ali čak ni tada nije posebno glasan. Ponekad ima reputaciju agresivnog psa, ali to je uglavnom zato što želi zaštiti sebe i svoju obitelj.

Škotski ovčar

Inteligentni i atletski građeni, škotski ovčari bit će tihi sve dok vam nemaju nešto važno za reći. Ova nježna pasmina uklopit će se u gotovo svaki dom.

Najglasnije pasmine pasa

Pasmine poznate po svojoj glasnoj prirodi su jorkširski terijeri i psi goniči, poput biglova i baseta. A najglasnija pasmina, prema mišljenju veterinara, je finski špic. Stručnjaci kažu da može zalajati i do 160 puta u minuti.

Pročitajte više