Ovo su pasmine mačaka koje je lako dresirati

Foto: Pexels

IAKO se dresura i učenje trikova obično povezuje sa psima, postoje pasmine mačaka koje je zbog njihove inteligencije iznimno lako naučiti nove stvari. Dresura mačaka uključuje razumijevanje njihovih prirodnih instinkta, što vam u konačnici može pomoći da bolje usmjeravate njihovo ponašanje i igru.

Ključno je znati prepoznati svrhu svih ponašanja vaše mačke, pa tako i onih koja vam se čine problematičnima. Nikada nije preporučljivo ponašanje vaše ljubimice gledati samo kao nešto loše, već ga shvatite kao pokušaj komunikacije. Odličan primjer ovdje je trenutak u kojem vaša mačka grebe stolac ili kauč. Ona to ne radi jer je zločesta, već ispunjava prirodnu potrebu za grebanjem. U nastavku je popis pet pasmina mačaka koje je lako dresirati.

Abesinska mačka

Abesinske su društvene mačke, privržene svojim vlasnicima, koji ih nerijetko udomljavaju upravo zbog njihove inteligencije. Ova mačka svoju energiju i inteligenciju najbolje pokazuje u igrama donošenja igrački koje ste joj bacili. Pasmina može naučiti mnoge trikove, a također je idealna mačka za one ljude koji je ne žele puštati van samu, već bi je radije vodili na povodcu. Ona će se na njega lako naviknuti.

Američka kratkodlaka mačka

Mačka je ovo mirnog i uravnoteženog temperamenta, što ju čini idealnom kada je u pitanju dresura. Odlično reagira na nagrađivanje svog ponašanja, pa ne čudi da su ove mačke često zvijezde filmova i reklama.

Bengalska mačka

Podrijetlo bengalske mačke seže od azijske leopard mačke, pa ne čudi da ju se često naziva "kućni tigar". Iako su dugi niz godina obiteljske mačke koje žive u mnogim domovima, ipak su zadržale neke osobine svog pretka. Neke od tih osobina svakako su visoka energija i zapanjujući izgled. Radi se o pasmini koja uživa u interaktivnoj igri s vlasnicima i igrama kroz koje uči nove trikove.

Japanski bobtail

Ova se pasmina smatra jednom od najenergičnijih mačaka uopće. Osim aktivne osobnosti, krasi ih i inteligencija te velika želja za pažnjom. Ove kvalitete zaslužne su što ju je tako lako usmjeravati i dresirati. Uživaju u pohvalama i nagradama, pa ćete ih vrlo lako naučiti ponašanjima koja će vas uveseljavati svaki dan.

Maine Coon

Velika mačka, koja se može prilagoditi svakoj situaciji, iznimno je opuštenog temperamenta koji joj pomaže da s lakoćom obavlja zadane naredbe. Krase ih oštra inteligencija i želja za udovoljavanjem vlasniku – kojeg god on uzrasta bio. Brzo i lako usvajaju nove trikove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.