Ovo su stvari koje trebate znati ako želite pustiti psa u bazen

Foto: Pexels

POSTOJI mnogo pasmina pasa koje naprosto uživaju u brčkanju u vodi, posebno za vrijeme ljetnih vrućina. Budući da su ljeta sve toplija, mnogi od nas posegnuli su za osvježavajućim rješenjem i u dvorište postavili bazen. Naravno, ako vaš pas voli vodu, prirodno je da razmišljate o tome trebate li ga pustiti da pliva u bazenu.

Možemo vam odmah reći da to uopće ne mora biti loša ideja. Ono što je bitno jest pripaziti na neke stvari kako bi njegovo plivanje u bazenu bilo sigurno i higijensko za njega i vas. Kao i kada je riječ o maloj djeci, pas nikako ne može biti u bazenu bez nadzora. Tako je čak i ako je vaš bazen u dvorištu vrlo mali.

Ništa bez nadzora

Najpametnije što možete učiniti jest da bazen, bez obzira na veličinu, uvijek bude prekriven kada se ne koristi. U slučaju da se ne želite odlučiti za tu opciju ljeti, bilo bi dobro da svog psa nadgledate svaki put kada se igra u dvorištu. Imajte na umu da svaki pas koji voli vodu, ne zna nužno dobro plivati.

Također, ako dopustite svom psu da pliva u vašem bazenu, način njegova održavanja uvelike će se promijeniti. Bit će potrebno dodatno vrijeme i rad kako biste bili sigurni da su razine kemikalija u vašem bazenu odgovarajuće te da vaš sustav filtracije dobro radi.

Voda u bazenu uvijek je oplemenjena kemikalijama, kao što je klor. Iako takva voda u većini slučajeva nije opasna, bitno je pripaziti da vaš pas ne guta svakodnevno. Normalno je da će pas, kao i vi, možda tu i tamo gutnuti malo vode u kojoj pliva.

Ono što je važno jest da se to ne događa često kako ne bi došlo do želučanih problema. Također, nakon svakog kupanja u bazenu, psa ćete morati istuširati običnom vodom kako mu kemikalije koje bi se mogle zadržati na koži ne bi prouzročile iritaciju.

Jedan pas vrijedi za tri čovjeka kada govorimo o čistoći vode u bazenu

Ovo znači da je količina prljavštine i čestica koju pas unese sa sobom u bazen tri puta veća nego kada u njega uđe čovjek. Psi imaju puno više dlake od ljudi, pa će sve opuštene ili mrtve dlake s psa završiti u vodi bazena. To će utjecati na sustav filtracije i kemijsku ravnotežu.

Dlaka psa također sadrži mnogo krhotina poput prljavštine, peludi, pa čak i fekalnih tvari koje dospijevaju u vodu bazena dok plivaju. Paraziti i klice također mogu kontaminirati vodu u bazenu i utjecati na ljude i druge životinje koje uđu u bazen. Tu su i snažni pseći nokti koji lako mogu oštetiti bazen.

Možete smanjiti negativne učinke koje vaš pas ima na bazen tako da se prije svakog kupanja u bazenu uvjerite da je vaš pas čist. Redovito skraćujte njegove nokte, kupajte psa i dobro očetkajte dlaku, osobito ako se jako linja. Prije nego što pustite psa u bazen, dobro ga iščetkajte, a zatim ga isperite vodom. To će smanjiti količinu otpadaka koje donosi u bazen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.