Ovu predivnu kujicu netko je ostavio uz cestu kod Imotskog. Mnogi je sad žele udomiti

Foto: Facebook

UDRUGA za zaštitu životinja sv. Franjo Asiški iz Imotskog objavila je snimku prekrasnog šteneta koje je netko ostavio uz cestu.

"Ljepotica mala. Stvarno moraš bit đubre od čovjeka da ovakvog psa tek tako ustaviš uz cestu, ili da ga ne tražiš ako ti je odlutao", napisali su uz snimku prelijepe bijele kujice.

Ljepotica mala ❤️ Stvarno moraš bit đubre od čovjeka da ovakvog psa tek tako ustaviš uz cestu, ili da ga ne tražiš ako ti je odlutao 😔

Objavljuje Udruga za zaštitu životinja sv. Franjo Asiški - Imotski u Srijeda, 22. ožujka 2023.

Psić je sad u No kill skloništu Animalis Centrum iz Kaštela, a čini se da je već velik broj zainteresiranih za udomljavanje.

"S obzirom na velik broj upita vezano za udomljavanje ove ljepotice, upućujemo Vas na No kill sklonište Animalis Centrum iz Kaštela. Naime, sukladno Zakonu, svaki napušteni pas mora ići u sklonište, gdje se veterinarski obradi, čipira, cijepi i kastrira, a ako se pas udomi prije nego što se sve to napravi, udomitelji potpisuju ugovor kojim se, uz ostalo, obvezuju psu osigurati gore navedeno. Mi se slijepo držimo zakonskih procedura jer je to naša obveza i jer smatramo da u suprotnom nemamo pravo to očekivati od Vas", napisali su iz imotske udruge.

"Nekad se neki psi zadrže kod nas nekoliko dana, pa čak i tjedana jer ih ne uspijemo odmah zbrinuti u sklonište, ali ne našom krivnjom niti krivnjom skloništa, nego općina koje ne žele poštivati Zakon. Čak ni te pse ne možemo udomljavati jer svako nepoštivanje Zakona od strane općina prijavljujemo Državnom inspektoratu koji onda naloži općinama da ispoštuju svoju zakonsku obvezu zbrinjavanja napuštene životinje. Naš cilj nije održavanje ovog stanja nebrige i neodgovornosti lokalnih vlasti, nego pokretanje provođenja postojećih zakonskih mehanizama koji se, na žalost, često krše, ali su u biti dobri. Hvala Vam na razumijevanju", pojasnili su.

Pročitajte više