Par klonirao uginulog psa za 50.000 dolara, evo zašto to nije dobro

Screenshot: YouTube

IZGUBITI ljubimca znači izgubiti člana obitelji. Biće je to koje s vama prolazi kroz brojne situacije. Tješi vas kada ste tužni, veseli se s vama kada ste radosni i voli vas bezuvjetno. Izgubiti ljubimca znači izgubiti pravog prijatelja. Alicia i David Tschirhart ostali su bez svog psa zbog teške bolesti.

Nisu se mogli nositi s tom situacijom i odlučili su se za nešto poprilično čudno, iz još čudnijeg razloga. Naime, kako sami kažu, njihov im je ljubimac spasio živote. Kada su jednom prilikom išli na planinarenje, Alicia je posegnula za štapom koji je stajao na tlu, a Marley ju je odvratio od toga. Tek tada je shvatila da se, zapravo, radilo o zmiji. Marley je otjerao otrovnu zmiju i tako je svojoj vlasnici spasio život.

Zbog svega toga Alicia i David odlučili su dati 50.000 dolara za kloniranje i kažu kako su to najbolje utrošeni novci. "Čudesno je što naša djeca odrastaju pokraj Ziggyja, koji je identičan našem Marleyju", rekao je David. No ne dijele svi njihovo mišljenje.

Društvo za zaštitu životinja Amerike kaže kako je taj čin pogrešan na više načina. Prije svega, u svijetu živi golemi broj pasa koji žive na ulicama ili u azilima, a svi oni bi bili presretni kada bi dobili stalan dom i obitelj.

Osim toga, klonirane životinje često uginu na samom rođenju, a ako prežive, cijeli se život najčešće bore s raznim bolestima i fizičkim bolima. Zbog svih tih komplikacija, za njih je jednostavno nehumano klonirati ljubimce. Što vi kažete na to? Biste li ikada klonirali ljubimca ili biste šansu radije dali nekom ljubimcu iz azila?

Pročitajte više