Pas avionom pogreškom poslan u Saudijsku Arabiju, vlasnici traže 70.000 kuna odštete

Screenshot: WVLT 8

AMERIKANKA Madison Miller trebala je u zračnoj luci u Nashvilleu pokupiti svoga psa, a onda su je obavijestili kako su joj ljubimca pogreškom poslali na - drugi kontinent. "Vaš je pas dobro, ali mislimo da je poslan u Saudijsku Arabiju", rekli su joj iz tvrtke.

Madison se sa suprugom Jamesom nedugo prije toga prije preselila iz Velike Britanije u američki Nashville. Oni su išli jednim letom, a organizirali su da njihova ljubimica Bluebell dođe drugim. 

Međutim, umjesto da Bluebell ukrcaju na zrakoplov za SAD, zaposlenici kompanije su je slučajno poslali u Rijad, glavni grad Saudijske Arabije. Drugog psa, koji je trebao doći u taj grad, navodno su poslali u SAD.

Oba psa putovala 63 sata umjesto osam sati

"Iskreno, provjeravali smo koliko košta privatni let jer sam bila jako nervozna oko toga. Znala sam da će se nešto loše dogoditi. Bila sam toliko šokirana kad sam stigla u zračnu luku da sam u jednom trenutku pomislila da je to to i da nikada više neću vidjeti svojeg psa", rekla je Madison za The Washington Post.

Umjesto osam sati putovanja, oba su psa provela 63 sata u bučnom malom prostoru, gdje je hladno i puno nepoznatih mirisa. Kad je Bluebell konačno došla u novi dom, nije bila baš najbolje. Čim je Madison otvorila vrata boksa, ona je odmah izjurila. Činilo se da je izvan sebe.

Vlasnici traže 10 tisuća dolara odštete

Iz tvrtke su rekli da je pas odmah nakon uočenog propusta poslan na let za SAD. "Jako nam je žao zbog pogreške koja se dogodila. Veoma ozbiljno shvaćamo brigu za voljene ljubimce naših putnika, pa želimo da svi znaju kako smo pokrenuli istragu kojom ćemo otkriti kako je do ove pogreške došlo", kažu iz te tvrtke.

Kujica sada slijedi Madison svugdje po kući i ne odvaja se. Boksu se više ne želi približiti, a počela je patiti od separacijske tjeskobe i uništava sve po stanu kad je ostave samu. Zbog toga je na lijekovima za smirenje koje je prepisao veterinar, a njeni vlasnici od tvrtke traže deset tisuća dolara (70.000 kuna) kao kompenzaciju za lijekove i stvari koje im je kod kuće uništila.

Pročitajte više