Pas čekao vlasnika ispred trgovine pola godine, ne shvaćajući da neće doći

Foto: Facebook

PSI su najlojalniji ljubimci koji će svoje vlasnike pratiti cijeloga života, no istu stvar ne možemo reći za ljude. Ljudi često  svoje ljubimce napuste i u većini slučajeva to napuštanje bude izvedeno na najgori mogući način. Iako svaka osoba koja iz nekog razloga odluči ljubimcu zatvoriti vrata svog doma ima izbor jadnu životinju odnijeti u obližnji azil, većina njih to ne učini.

Većina vlasnika ljubimce ostave u šumama, na ulicama ili na nenaseljenim područjima. Psa iz ove priče vlasnik je napustio prije šest mjeseci. Ostavio ga je ispred jedne trgovine na Tajvanu, a jadan pas na istom je mjestu bio sve do jučer. Gospođa Wu koja radi u trgovini svakoga mu je dana donosila hranu, a isto su činili i prolaznici koji bi se sažalili kada bi ga vidjeli.

Svi su oni primijetili da se radi o pametnom i poslušnom psu koji obožava ljude. Kada je zahladilo, gospođa Wu sve se više brinula. Donijela mu je deku, no dobro je znala da to nije dovoljno da preživi zimu. Pas se s mjesta nije micao, a kada bi ugledao kombije slične onom iz kojeg ga je izbacio njegov bivši vlasnik, potrčao bi im u susret, nadajući se da će se vratiti doma.

No to se nije dogodilo. Ipak, sreća mu se nakon šest mjeseci osmjehnula i pokucala na vrata. Gospođa Wu ga je snimila i objavila tu snimku na Facebooku u nadi da će mu pronaći dom. Njezine su riječi dotaknule jednog čovjeka i jučer, prvoga dana 2019. godine, ovaj je psić ponovno dobio topli dom i ljude koji će ga voljeti. 

Pročitajte više