Pas nestao u Puli, nakon mjesec i pol pronađen u Slavonskom Brodu

Ilustracija: Shutterstock

Barbari Šošić iz Pule je početkom siječnja nestao pas Marli, a sad je pronađen u Slavonskom Brodu.

Marli je jack russel terijer, a nestao je 7. siječnja za vrijeme uprizorenja jaslica. Barbara je prvo mislila da je Marli odlutao, no onda je shvatila da je najvjerojatnije ukraden, a snimke s nadzornih kamera nisu joj puno pomogle iako je na njima viđen muškarac za kojeg se sumnjalo da je oteo psa. A onda je Barbara u srijedu primila poziv od veterinarke iz Slavonskog Broda koja joj je rekla da se Marli nalazi u njezinoj ambulanti.

"Kako sam saznala, jedna muška osoba, za koju smo tek znali da vozi automobil pulskih tablica, došla je kod nje u ambulantu i htjela je psa prepisati na sebe. Međutim, kada mu je očitala čip, rekla mu je da se to može učiniti samo uz suglasnost vlasnika navedenog na čipu i tako je zapravo cijela priča i završila. Sve ostalo odradila je policija. Našli su tog čovjeka i uzeli mu Marlija te ga privremeno smjestili u tamošnji azil. Mi smo odmah iz Pule krenuli u Slavonski Brod", rekla je Barbara za Istra24.

"Mogu reći da je dobro, čak se i udebljao jedno pet kilograma. Očito ga je čovjek dobro hranio. Drugo ništa ne znam, zašto je to učinio i što je htio postići, ali sve u svemu drago mi je da je ova agonija završila", zaključila je.

Pročitajte više