PETICIJA za registraciju hranilišta uličnih mačaka u Zagrebu

Foto: 123rf.com

ZAGREBAČKI ljubitelji životinja pokrenuli su peticiju kojom traže  registraciju postojećih neregistriranih hranilišta uličnih mačaka u gradu Zagrebu. Smatraju to boljim i jeftinijim rješenjem od azila za mačke čiju smo gradnju već najavili.

Opisujući razloge pokretanja peticije navode kako bi se registracijom kontroliranih hranilišta spriječilo prekomjerno razmnožavanje uličnih mačaka, što bi direktno smanjilo njihov broj i time poboljšalo kvalitetu njihovog života i suživota sa ljudima u urbanim sredinama.

Postojeće ulične mačke bi se kastrirale, označile, veterinarski pregledale, očistile od nametnika te po potrebi liječila i to sve na trošak neprofitnih udruga i uz volonterski rad građana.

"Zdrave, kastrirane mačke na kontroliranim registriranim uređenim hranilištima bi služile i dalje kao prirodno rješenje protiv glodavaca, no predstavile bi i humani, civilizirani i odgovoran odnos grada Zagreba prema životinjama, kakav je prihvaćen i korišten u mnogim europskim zemljama.", navodi se u opisu peticije koju možete potpisati OVDJE.

Pročitajte više