Pogledajte dirljiv susret malenog šnaucera i ozlijeđenog zlatnog retrivera

Foto: TikTok

SUSRET minijaturnog šnaucera po imenu Scotty i zlatnog retrivera Farmera je jedan od divnijih videa na TikToku jer, po riječima Scottyjevog vlasnika, pokazuje koliko empatije zapravo imaju psi. Vlasnik šnaucera je rekao za Newsweek putem TikToka da Scotty obično cvili od uzbuđenja i stoji na stražnjim nogama kad upozna nove pse. 

Tako se Scotty uputio s vlasnikom na farmu jabuka u Kaliforniji gdje je upoznao starog zlatnog retrivera Farmera s ozlijeđenom šapom koji inače prilazi svim novim posjetiteljima. Scottyjev vlasnik je mislio da će njegov pas početi skakati od uzbuđenja, ali ovaj put se ponio drugačije.

@scottytheschnauzer Scotty was the calmest and best behaved boy when he met this old farm dog, named “Farmer”. 🐶💛🐶 #minischnauzer #miniatureschnauzer ##funnyminischnauzer #miniatureschnauzer #schnauzerpersonality #schnauzerminiatura #schnauzermini #schnauzerandgoldenretriever #oldgoldenretriever #dogfriends #dogshavefeelingstoo #dogshaveemotions #dogshaveempathy #empathy #empathdog #youngandolddogs #olddogyoungdog #emotionalschnauzer #schnauzerenergy #schnauzerpuppy #minischnauzerpuppy #minischnauzerlife #dogkisses #dogstouchingnoses ♬ Bundle of Joy (From "Inside Out") - Benny Martin

Susret pun ljubavi i poštovanja

U videu koji je objavljen 17. veljače na računu @scottytheschnauzer Scotty je neuobičajeno tih i smiren, s obzirom na inače. Čak je i nježno ponjušio Farmera. Vlasnik vjeruje da je to "dokaz" da psi imaju empatije. Dva psa su neprestano dodirivala njuške, u znak povjerenja, poštovanja i ljubavi.

"Scotty je bio totalno drugi pas kad je sreo starog psa. Njegovo držanje bilo je puno poštovanja", rekao je vlasnik. Nekoliko tjedana kasnije njegov vlasnik imao je operaciju stopala i nakon što je došao kući, Scotty je otišao izravno do njegovog gipsa te položio glavu na njega i ostao ležati.  "To samo pokazuje da je svjestan svega i da suosjeća s patnjom ljudi", rekao je vlasnik. 

Pročitajte više