Video pregledan 10 milijuna puta: Pogledajte kako majka brine o ptićima dok ne polete

Screenshot: Facebook

MNOGI ne znaju ništa o tome kako nastaje ptičje gnijezdo, kako izgledaju prvi dani malenih ptica... Zato je mnogima snimka na Facebooku, pogledana preko deset milijuna puta, bila potpuno otkriće.

Nekome je palo na pamet da u kutiju postavljenu kako bi ptice u njoj savile gnijezda stavi kameru, pa da na taj način zabilježi cjelokupan proces. Naravno, snimka je ubrzana i skraćena, tako da vidimo samo najvažnije trenutke. Najprije svjedočimo tome kako buduća mama pravi gnijezdo od raznih materijala, a potom i kako polaže jaja.

Nakon toga vidimo kako se iz njih izliježu malena stvorenja, kakva nikad nemamo priliku vidjeti, osim ako nesretnim slučajem neko od njih ne ispadne iz gnijezda. Na snimci je to nekoliko sekundi - od trenutka kad dolaze na svijet do trenutka kad dobivaju prvo perje, no znamo da to ipak nešto duže traje.

Vidimo kako ih mama strpljivo hrani, kako rastu i dobivaju perje, a potom i kako su dovoljno odrasli da svi, jedan po jedan, napuste gnijezdo i krenu u samostalan život.

Pročitajte više