Pogledajte neodoljivu reakciju dva psa nakon povratka kući s odmora

Screenshot: Reddit

PRESRETNA reakcija dva psa koja su se vratila kući s godišnjeg odmora oduševila je ljubitelje pasa na društvenim mrežama.

Kažu da je dom tamo gdje je srce i ta izreka zasigurno zvuči istinito za ova dva psa koja nisu krila oduševljenje povratkom u poznato okruženje. Snimka njihove reakcije na povratak kući podijeljena je na Redditu i već je prikupila više od 73 tisuće glasova.

Na snimci se pseći dvojac može vidjeti kako juri kraj svog vlasnika dok on otključava ulazna vrata, a jednog od pasa, koji se čini kao zlatni retriver, može se vidjeti kako se valja po kožnoj sofi svog vlasnika. Drugi pas, koji izgleda kao njemački ovčar, kotrlja se po drvenom podu prednje sobe, dok se u pozadini čuje njihov vlasnik kako otvara poštu.

Snimka je oduševila brojne korisnike Reddita.

"Oni mašući repovima nama govore koliko su sretni što su opet kod kuće", "Volio bih da mogu biti sretan kao pas", "Mislim da su im domovi jednostavno poznati. Čak i ako sa sobom ponesete njihove krevete, igračke itd., nije isto kao biti kod kuće s tim stvarima", komentirali su korisnici.

Prema Lori Lapierre iz DailyPuppyja, reakcije dvaju pasa mogle bi se svoditi na jednu od dvije stvari. To bi mogao biti primjer onoga što je nazvala "obilježavanjem mirisa".

"Trljanje njihovog mirisa preko tepiha i namještaja, poput vašeg kauča, je način da kuća psu miriše na dom", kaže Lapierre za Newsweek. "Stariji psi koji su obučeni da ne mokre unutra mogu odabrati ovaj način kako bi zauzeli teritorij u kućanstvu u kojem žive drugi psi ili je dovedeno novo štene."

Alternativno, to može biti iz čistog užitka.

"Psi vole fizički kontakt, pa otuda i zahtjevi za trljanjem trbuha i češkanjem po bradi", objašnjava Lapierre. "Mnogi psi vole se trljati od namještaj nakon kupanja, kao i kada su još mokri. To može biti bezopasna navika."

Pročitajte više