Preslatke bebe lavovi napokon na sigurnom: Od Ukrajine do SAD-a putovale su danima

Foto: Facebook

LAVIĆI Prada, Taras, Stefania i Lesya nakon nekoliko dana putovanja od Ukrajine do SAD-a napokon su na sigurnom.

Mladunci, svi mlađi od godinu dana, prvotno su spašeni od trgovine kućnim ljubimcima u Ukrajini. Primali su potrebnu njegu u rehabilitacijskom centru u istočnoeuropskoj zemlji kada je izbio rat, zbog čega ih se moralo premjestiti, a novi dom pronašli su u Minnesoti u The Wildcat Sanctuaryju.

🦁TARAS🦁 We've loved sharing insight into what makes each cub unique this past week. Last, but certainly not least, it's Taras’ time to shine. 🎉 It's easy to see Taras's cool calm confidence as he sharpens his claws on wood chips after wrestling with sister Stefania 🐾. He's made it perfectly clear he plans to make the best of EVERYTHING life has to offer him. We can't thank you enough for lending us the support to give Taras and the pride the Wild-at-Heart life they deserve 💖.

Objavljuje Wildcat Sanctuary u Petak, 16. prosinca 2022.

"Mladunci su u Ukrajini stalno bili okruženi glasnim granatiranjem", rekla je Tammy Thies, izvršna direktorica The Wildcat Sanctuaryja, za The Dodo. "Spasilačke skupine često nisu imale struju, ali su sve bile posvećene tome da ove mladunce odvedu na sigurno."

Deset sati leta

Najprije su Taras, Stefania i Lesya prevezeni iz Odese u Kijev. Tamo im se pridružio lavić Prada. Nakon nekoliko dana odmora u Kijevu, IFAW je prevezao lavove u zoološki vrt Poznan u Poljskoj, odakle su mogli biti izvezeni u utočišta u Sjedinjenim Državama i Europi.

"Desetosatni let od Poljske do Chicaga bio je prvi put da smo svi mogli odahnuti", rekla je Thies.

Nakon 10 sati mladunci i njihovi spasioci sigurno su sletjeli u Chicago. Pregledala ih je američka Služba za ribu i divlje životinje, kao i carina, prije nego što su krenuli na posljednju postaju svog putovanja - sedmosatnu vožnju do TWS-a. "Bilo je kišovito, vjetrovito i snježno", rekla je Thies. "Ali naravno, zašto ne bi bilo? Putovanje nikad neće biti lako."

🦁MEET THE PRIDE: PRADA🦁 Though Prada’s 2 months older than the others, she’s blended with the cubs perfectly! Since...

Objavljuje Wildcat SanctuaryČetvrtak, 15. prosinca 2022.

Mladunci su stigli u TWS oko ponoći. Iako su mladunci smješteni u potpuno novi okoliš, činilo se da su se odmah privikli.

Mladunci će živjeti u rezervatu za divlje mačke u Minnesoti, gdje će dobiti svu brigu i ljubav koja im je potrebna sljedećih 20 i više godina.

Pročitajte više