Priča o slijepoj kujici iz Slavonije koju su vlasnici zapustili tjera suze na oči

Foto: Facebook

NA FACEBOOK profilu Azil Osijek - volonteri objavljena je fotografija slijepe kujice Dine koja se našla u teškoj situaciji. 

Naime, njeni vlasnici su je jako zapustili i odlučili uspavati, no spasili su je volonteri Azila Osijek koji sada traže novi dom za Dinu.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

Nekad se desi da kad nađemo psa da molimo boga da nema čip. Jadna, toliko ugvaljana da nas je sve srce zabolilo (a nije...

Objavljuje Azil Osijek-volonteriČetvrtak, 25. ožujka 2021.

"Nekad se desi da kad nađemo psa molimo boga da nema čip. Jadna, toliko ugvaljana da nas je sve srce zaboljelo (a nije da se nismo već svega nagledali) i potpuno slijepa. Izađeš na intervenciju, šokiraš se, raspadneš se. Ima čip. I onda kada konačno staneš oči u oči s takvim... Evo ne znam ni kako bi ih nazvala, još ti kažu, onako kao da pričamo o vremenu ili nečem potpuno sporednom, da je evo baš neki dan s veterinarom dogovorila da dođe pa ju 'uspava'. Evo baš je sljedeći mjesec to mislila jer 'dvoje djece stiže u obitelj' što god to značilo", napisali su na stranici i dodali kako najgori dio tek slijedi.

"I to nije sve, tek kreće šok. Kaže ona ju je spasila. Spasila ju je, kaže, iz groznih uvjeta. Evo prije par godina, živjela je u nekoj šupi. Pa ju je ona spasila. Zašto je toliko ugvaljana? Pa šišala ju je, kaže, prošle godine, mislila je i ove ali kad je već odlučila uspavati ju, zašto da bez veze troši pare... Vjerovali ili ne, naša zakonska obveza kao skloništa je da čipiranog psa odmah vratimo. Bez obzira na uvjete i sve. I onda s tako nekim moraš lijepo, obazrivo, uljudno, samo da prepišu čip na nas i da je se odreknu. Jesu. Nema ih više u njenom životu", dodali su i opisali psića.

"Ona se zove Dina. Ima 6 godina. Sad znate o njoj sve što znam i ja. I ne moram crtati da nema božje šanse, ikakve, nikakve, da ju itko više spašava tako kako su je oni 'spasili'. U njoj će netko vidjeti savršenu osobu kakva i jest, malu djevojčicu toliko puta već razočaranu ali ona svejedno sjedne ispred tebe i gura njušku, traži taj dodir, traži tu potvrdu da je sve u redu, i bit će, ovoga puta će biti! Ja ju već volim, ne iz sažaljenja, nego zbog nježnosti kojom istražuje svijet, to je ono što me slomilo odmah i želim da je netko voli sto puta više i jače nego što ja to mogu", zaključili su u objavi i pozvali zainteresirane da se jave ako žele pomoći.

"Dođite je upoznati! I želite li biti barem kum/a javite nam se u inbox, trebat će nam pomoć da joj pomognemo", poručili su iz Azila Osijek. 

Pročitajte više