Prije nego što je umro, ovaj beskućnik je imao samo jednu želju

Screenshot

KAŽU da je pas čovjekov najbolji prijatelj. Ovom beskućniku pas je bio i jedini prijatelj. Jedne hladne noći u kalifornijskom gradu Fresnu Jenine-Lacette D'Shazer primijetila je starijeg muškarca kako se skupio i čvrsto držao svoju kujicu. Taj prizor joj je slomio srce pa mu je odlučila pomoći, no zamolio ju je nešto što nije očekivala.

Šezdesetogodišnji muškarac zove se Clifford James Herbert i nekad je radio na farmi te posjedovao automehaničarsku radionicu. No nakon teške operacije srca nije više mogao raditi pa je ostao bez doma. Nakon toga je obolio i od raka. Bilo mu je ostalo samo još nekoliko tjedana života i jedina stvar koja ga je brinula bilo je gdje će završiti njegova kujica Baby.

Beskućnik je spasio Baby kada je vidio drugog muškarca kako je tuče baterijskom lampom. Bojao se da će nakon njegove smrti ponovno završiti u krivim rukama pa je Jenine-Lacette D'Shazer pitao hoće li njegovoj kujici pronaći novi dom.

"Nije tražio novac ni bilo kakvu drugu pomoć. Bio je zahvalan jer sam ga uopće primijetila i pričala s njim, a jedino što je htio je da pomognem njegovoj Baby", rekla je Jenine-Lacette D'Shazer koja je to odmah prihvatila i pokrenula akciju za pomoć beskućniku i njegovoj kujici. Skupili su 24.000 dolara i omogućili muškarcu da sa svojom ljubimicom živi u motelu.

Nakon nekog vremena Herbertova želja se konačno ostvarila. Njegovoj Baby pronašli su novi dom. Sada živi na jednoj velikoj farmi s konjima, magarcima i ovcama.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više