Prolaznici na Jarunu zapazili iznemoglog labuda, pomogli mu volonteri iz Dumovca

Foto: Facebook/Azil Dumovec

VOLONTERI iz Dumovca ovih su dana pomogli bolesnom labudu koji je sjedio na travi uz jezero na Jarunu i nije se micao.

Prolaznici su se zabrinuli pa su zamolili za pomoć.

"Prevezli smo ga u Oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba gdje je utvrđeno da je onemoćao i da se vjerojatno bori s nekom upalom. Veterinari su mu zato odmah dali svu potrebnu terapiju.

Labud se već idući dan osjećao mnogo bolje, a u utorak je bio kao nov. Za svaki slučaj ostavljen je na promatranju do danas. Kada se potvrdilo da je posve zdrav, dogovorili smo se da ga vratimo na Jarun. Uživali smo u tom zadatku", poručili su iz Dumovca.

Ponovo svoj na svome! Ovog smo labuda u nedjelju preuzeli na Jarunu. Sjedio je u travi uz jezero i nije se micao. Vidjevši ga prolaznici su se zabrinuli, pa su nas nazvali da mu pomognemo. Prevezli smo ga u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba gdje je utvrđeno da je onemoćao i da se vjerojatno bori s nekom upalom. Veterinari su mu zato odmah dali svu potrebnu terapiju. Labud se već idući dan osjećao mnogo bolje, a u utorak je bio k'o nov. Za svaki slučaj ostavljen je na promatranju do danas. Kada se potvrdilo da je posve zdrav, dogovorili smo se da ga vratimo na Jarun. Uživali smo u tom zadatku!

Objavljuje Azil Dumovec u Četvrtak, 21. rujna 2023.

Pročitajte više