Psi iz kampa užasa u Stobreču ipak nisu vukovi

Foto: Facebook/Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba preuzelo je brigu o kujici Alfi i njezinom štenetu Baltu, koji su spašeni iz kampa užasa u Stobreču kod Splita. Sumnjalo se da je riječ o hibridima vuka i psa, ali sada su stigli nalazi istraživanja njihovih genotipova koji su pokazali da "ne izgleda kao da im je vuk mama, tata, djed ili baka". Također, istraživanjem je potvrđeno da je Balto Alfino štene.

"Za Alfu i Balta tražimo privremeno udomljenje. S oba psa radimo na njihovoj socijalizaciji jer su nam došli jako preplašeni i nesigurni. Ovdje su se uspjeli opustiti i iz dana u dan sve više vjeruju ljudima koji se o njima brinu", kažu iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Privremeni udomitelji moraju imati iskustva u radu sa psima. Alfa i Balto trebaju slobodu, ali i posvećenost ljudi koji će im zadavati zadatke, izvoditi ih u šetnje i igrati se s njima.

"Psi će biti na privremenom udomljenju do okončanja postupka koji se vodi protiv njihova vlasnika. Ako možete pružiti privremeno udomljenje Alfi ili Baltu, javite nam se na e-mail udomljavanje@dumovec.hr", poručili su.

[O GENETICI PASA IZ STOBREČA] Kujica Alfa i njezino štene Balto koji su nam u Dumovec stigli iz Stobreča gdje je krajem...

Objavljuje Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba - DumovecPonedjeljak, 17. lipnja 2024.

Podsjetimo, krajem ožujka javnost je šokirao slučaj iz Stobreča, gdje je u takozvanom koncentracijskom kampu kod Splita pronađeno 67 pasa i dva vuka. 64-godišnji muškarac, koji je životinje držao na lancu i u metalnim boksevima, uhićen je, a brigu o životinjama preuzela su skloništa i udruge iz Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.