Psi oduzeti manijaku koji ih je cipelario. Sad su u skloništu u Kaštelima

Screenshot Faceebok

PET lovačkih pasa oduzeto je danas 62-godišnjaku koji je cipelario pse na snimci koja je obišla Hrvatsku.

Tako je odlučila veterinarska inspekcija, a psi su završili u skloništu dr. Zdenke Filipović u Kaštelima, javlja Dalmatinski portal.

"Pregledala sam ih. Psi su u odličnom stanju, čak su malo i predebeli. Nisu preplašeni, nisu pokazivali nikakvu agresiju, ali nisu cijepljeni i mikročipirani, što je obveza po novom zakonu. Izgledaju normalno. Među njima je i pas sa snimke, istarski gonič. Ima dva vidljiva ožiljka od štapa", rekla je dr. Filipović. 

"Psi su cijepljeni i mikročipirani, sada imaju karantenu u trajanju od deset dana, čekamo odluku Državnog odvjetništva kako će se procesuirati vlasnik i ostale detalje", rekla je vlasnica skloništa za životinje u Kaštelima. 

Stravična snimka zlostavljanja 

Facebookom se, podsjetimo, jučer proširila snimka koja započinje izvlačenjem pasa iz prtljažnika, a muškarac u maslinastom odijelu psuje boga i urla: "Krepajte!"

U nekoliko minuta uznemirujućeg videa muškarac tuče i cipelari psa, psuje na njega, udara ga vratima i gađa različitim predmetima.

UPOZORAVAMO VAS DA JE SNIMKA IZUZETNO UZNEMIRUJUĆA, GLEDAJTE JE NA VLASTITU ODGOVORNOST

Možete je pogledati ovdje.

Muškarac koji je cipelario psa na snimci koja se proširila društvenim mrežama pušten je na slobodu.

"Obzirom na iskazani interes javnosti u vezi događaja zlostavljanja psa, možemo vas izvijestiti kako je danas nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, muškarac pušten iz službenih prostorija policije, dok će o svemu utvrđenom biti obaviještena nadležna policijska uprava Zadarska na čijem području se događaj dogodio i koja će u skladu s time preuzeti i nastaviti daljnje kriminalističko istraživanje", javili su iz solinske policije.

Napad prije dvije godine u okolici Obrovca

Glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan kaže da će zadarska policija nastaviti istraživanje zajedno s Policijskom postajom Solin.

"Osumnjičeni ima 62 godine", kaže nam Žodan

Također nam je otkrio kako se sumnja da se premlaćivanje pasa navodno dogodilo prije dvije godine u okolici Obrovca.

"Napad na pse se navodno dogodio u listopadu 2016., navodno na području Golubića, kod Obrovca. Činjenice će utvrditi istraživanje koje je u tijeku."

Pročitajte više