Psi su naši najbolji prijatelji i vjerni pomagači, a ova priča je pravi dokaz

123rf.com

DJEVOJČICA Bella boluje od rijetke bolesti koja se zove Morquio sindrom. Uzrok ovog sindroma je mutacija gena, a bolest je iznimno progresivna te se Belini simptomi često pogoršavaju.

U zadnjem stadiju ovog sindroma dolazi do potpune oduzetosti, a Belini roditelji su spremni napraviti sve kako bi joj olakšali.

Kad su saznali od čega malena boluje i kad im je rečeno da uskoro neće moći hodati, odlučili su se za alternativno rješenje i u njihov život ušao je George, danska doga. On nije običan pas, on je terapijski pas vodič i uz njega se Bela osjeća sigurnije i sretnije.

Zahvaljujući njemu Bela se može kretati oslanjajući se na njega, a s obzirom na to da se radi o velikom psu, djevojčica i stabilnije hoda. Bela ima 11 godina i svjesna je koliko joj njen pas znači u životu te mu je poželjela pokazati koliko mu je zahvalna i koliko ga voli.

Malena je kontaktirala lokalnu organizaciju koja psima priređuje najbolji dan u životu. Oni su odmah prihvatili njenu zamolbu i krenuli s organizacijom najboljeg dana u životu za Georga.

Njegov dan bio je potpuno ispunjen, mogao je uživati u omiljenim hamburgerima, odveli su ga da si izabere igračke i dobio je puno poslastica.

Bela je bila sretna jer je znala da mu je uljepšala dan i da je i on mogao malo uživati te mu je pokazala koliko ga voli. Njih dvoje su od prvog dana nerazdvojni, a njihova ljubav je svakim danom sve veća.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više