Psić u Škotskoj pao 60 metara niz vodopad, na sigurno ga izvukli gorski spasitelji

Foto: Facebook

JACK RUSSELL terijer imena Louis u nedjelju oko 14:45 pao je niz Grey Mare‘s Tail, jedan od najviših vodopada u Velikoj Britaniji, koji se nalazi u škotskoj pokrajini Dumfries i Galloway, piše Sky News.

Psić se strovalio s visine od 60 metara, no, srećom, prošao je bez težih ozljeda. Njegovi spasioci, 15-ak volontera iz Moffat Mountain Rescue Teama (MRT), kažu da je Louis nakon izvlačenja na sigurno djelovao dobro osim što je lagano šepao.

"Pomoću sustava užeta spustili smo jednog našeg člana tima sa specijaliziranom vrećom za spašavanje životinja. Louis je bio u jednom od nižih bazena. Bio je presretan kad smo ga izvukli s dna vodopada i ponovno ujedinili s vlasnikom", izjavio je glasnogovornik Moffat MRT-a.

🌟 Callout 🌟 At 14:46 on Sunday 16th July Moffat MRT were contacted by Police Scotland Dumfries & Galloway to assist in...

Posted by Moffat Mountain Rescue Team on Sunday, July 16, 2023

"Čovjeka smo odmah uputili na lokalnog veterinara kako bismo bili sigurni da psić nije teže ozlijeđen. Vlasnik je ispravno postupio kad je kontaktirao policiju i gorske spašavatelje, to je omogućilo da se potraga i akcija izvlačenja provedu na najsigurniji način. Louisu želimo sve najbolje u njegovu oporavku", dodao je.

Pročitajte više