Psić zatvoren u kavezu hitno traži stalan dom i ljude koji će ga voljeti

Foto: Mira Banković

OVAKVE nas priče uvije uznemire. Teško je gledati ovako divnu dušu  kako se muči na mjestu koje nije predviđeno za ljubimca. Psić Idefix jedino ima ime, sve ostalo što bi trebao imati jedan ljubimac njemu nije dostupno. Zatvoren je već 62 dana i nikoga nije briga za to.

Volonteri su ga prvi puta ugledali prije dva mjeseca. Bio je zatvoren u kavezu, no osmijeh nije skidao s lica. Njegov je repić pokazivao znakove sreće jer nije bio svjestan gdje je završio. No, ubrzo je shvatio da se nalazi na mjestu koje ne poznaje šetnju, igru, kontakt s drugim bićima te maženje i ljubav. Na tom mjestu nema igračaka niti toplog krevetića.

To je mjesto betonski boks koji jednom dnevno posjeti čovjek koji mu daje hranu. Njegov veseli osmijeh ubrzo se pretvorio u tužni pogled bez nade. Njegov se repić potpuno spustio i smirio i više ne reagira ni na što. Pomozite ovoj lijepoj njuškici da pronađe dom.

Star je oko godinu dana, ima desetak kilograma i jako je umiljat. Sve što on želi ne razlikuje se od želja ostalih životinja. Njemu je potreban stalan dom, ljubav i pažnja, a zauzvrat daje puno više. Ako želite biti njegova obitelj ili znate nekoga tko bi ga htio udomiti, javite se na profil ove žene - Mira.

Pročitajte više