Psihički oboljelog čovjeka pokušavaju izbaciti iz zgrade zato što ima psa

123rf.com

63-GODIŠNJI Christopher Palmer bori se s depresijom, tjeskobom i drugim psihičkim problemima već godinama. Njegove su ga patnje dovele do potpune društvene izolacije i suicidalnih misli, a sve se to promijenilo nakon što je 2018. godine upoznao Tammy. Bigl kujica Tammy promijenila mu je život u potpunosti. "Bez Tammy ne bih mogao izaći iz svog doma", rekao je Palmer za Metro.co.uk.

No kada su njegovi stanodavci (Plymouth Community Homes) doznali da u stanu ima psa, odlučili su ga izbaciti. Naglasili su kako u ugovoru stoji da kućni ljubimci nisu dozvoljeni u toj zgradi te da će Palmer biti izbačen ako se ne riješi svoje ljubimice. Zbog svega toga Palmer je završio na sudu, a sudac je odgodio saslušanje do siječnja sljedeće godine. Liječnici su potvrdili činjenicu da Palmer bez Tammy ne može funkcionirati te da mu je ona dio terapije.

No bez obzira na liječničku naklonost i činjenicu da u osam godina života u toj zgradi nije stvarao nikakve probleme, Palmer je u strahu od selidbe. "Ovi bi ljudi trebali tretirati psihički oboljele s poštovanjem. Ako se preselim, izgubit ću jedine prijatelje koje sam stekao otkako živim u ovoj zgradi", izjavio je Palmer te je dodao kako često ima napadaje panike, a susjedi i njegova Tammy od velike su mu pomoći.

U zgradi se nitko nikada nije žalio na Tammy i svi su vrlo zbunjeni ovom odlukom. Liječnica koja je preporučila Tammy poslala je više pisama stanodavcima, naglasivši kako bi selidba bila pogubna za Palmerovo psihičko zdravlje. Ovo je samo još jedan dokaz da su psi predivna bića koja odlično utječu na čovjeka i njegovo stanje. Nadamo se da će presuda u siječnju biti u njihovu korist. 

Pročitajte više