Putovala je do Australije kako bi upoznala najsretniju životinju na svijetu

Foto: Instagram

QUOKKA ili kratkorepi valabi (Setonix brachyurus) sisavac je koji pripada skupini australijskih tobolčara. Veliki su kao domaće mačke, teški između 2,5 i 5 kilograma, a dužina tijela varira između 25 i 30 centimetara. Poput svih tobolčara, hrane se biljem, aktivni su uglavnom noću, a žive na malim otocima u sjevernoj Australiji.

Ljude podsjećaju na male klokane, no za razliku od njih, ove životinjice mogu se penjati na niska stabla i žbunje. Iako ih je na otocima puno, one se smatraju zaštićenom i ranjivom vrstom jer su meta mnogih većih životinja, osobito lisica. Quokke se ne boje ljudi i nije nimalo čudno niti iznenađujuće da ljudima prilaze.

Pa zato čak i ako niste znali ništa o ovoj preslatkoj životinjici, sigurni smo da ste ih vidjeli na raznim selfiejima i fotkama ljudi. Quokke su dobile epitet najsretnijih životinja na svijetu, a dovoljan je samo jedan pogled na njihove fotke i bit će vam jasno zašto.

Kristina Makeeva kaže kako je u Australiju otputovala najviše kako bi upoznala ovu slatku životinjicu. Nakon što joj je muž prije nekoliko godina rekao da ga Quokka nevjerojatno podsjeća na nju, nije ih mogla izbaciti iz glave. Pogledajte njezine divne fotografije i sigurni smo da ćete razvući osmijeh od uha do uha. 

Pročitajte više