Radnici naftne platforme ugledali psa 200 km od obale, evo što je bilo s njim

Screenshot: YouTube

SJEĆATE se priče o psiću kojeg su tajlandski radnici naftne platforme ugledali nasred mora? Od obale je bio udaljen više od 200 kilometara i da ga oni nisu spasili, ne bi imao šanse.

Dan je bio predivan, a more je bilo bez valova i mirno, u suprotnom ga ne bi uspjeli vidjeti. Radnici su ga pokušali izvući pomoću dugačke daske, a kada to nije upalilo, izvukli su ga pomoću špage koju su uspjeli baciti oko njegovog tijela.

Akcija spašavanja, nakon koje su ga poslali u kliniku za pse u tajlandsku provinciju Songkhla, dogodila se 12. travnja 2019. Nitko nije znao kako se maleni našao nasred mora, a jedan od radnika odlučio ga je udomiti ako ustanove da nema vlasnika.

To se i dogodilo, spašenog psića udomio je Vitisak Payalaw koji je i snimio cijelu akciju spašavanja. Sada je za The Dodo odlučio otvoriti vrata svog doma i pokazati svijetu koliko je njegov Boonrod danas sretan.

Payalaw misli kako je njegov ljubimac nekada imao dom i vlasnike jer je neke trikove već znao, a ostale je lako naučio. Boonrod je vrlo brzo postao miljenik cijele obitelji, a Payalaw ga naziva svojim sinom. Divno je vidjeti spašavanja koja imaju ovakav kraj. 

Pročitajte više