Radnici naftne platforme uočili psa kako pliva 200 km od obale i spasili ga

Foto: Facebook

TAJLANDSKI radnici naftne platforme ugledali su psa u moru kako iscrpljen pliva i bori se za život. Od obale je bio udaljen više od 200 kilometara i da ga oni nisu spasili, ne bi imao šanse. Dan je bio predivan, a more je bilo bez valova i mirno, u suprotnom ga ne bi uspjeli vidjeti.

Radnici su ga pokušali izvući pomoću dugačke daske, a kada to nije upalilo, izvukli su ga pomoću špage koju su uspjeli baciti oko njegovog tijela.

Cijelu akciju snimio je Vitisak Payalaw koji je za CNN izjavio da je psić bio preplašen i promrzao te na izmaku snaga. Nahranili su ga te mu dali vodu s elektrolitima.

Akcija spašavanja dogodila se 12. travnja, a u ponedjeljak su ga poslali u kliniku za pse u tajlandsku provinciju Songkhla, gdje će ostati dok se posve ne oporavi.

Nitko ne zna kako je maleni završio u moru, a ako mu ne uspiju pronaći vlasnika, usvojit će ga Payalaw. Predivni psić dobio je drugu šansu za život, a sreća je bila na njegovoj strani. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više